Реконструкція ринку «Привокзальний»: біля залізничного побудують автовокзал

Реконструкція ринку «Привокзальний»: біля залізничного побудують автовокзал
  • У Вінниці планують побудувати новий сучасний автовокзал. Формат організації транспортного комфорту перейняли у Європі.
  • Біля "Привокзального" ринку часто виникають затори. Чи вирішить проблему реконструкція?

— Земельна ділянка та сам ринок "Привокзальний" біля залізничного-вокзалу у Вінниці не проданий, не продається і не буде продаватися. Його чекає масштабна реконструкція, в ході якої торгівля стане частиною діяльності великого торгового комплексу, поруч з яким буде побудований сучасний автовокзал, — повідомляє власник ринку «Привокзальний» нардеп Володимир Продивус.

За його словами, торговий центр між вокзалами - ще одна перевага, яка дозволить людям цікавіше провести час в очікуванні або просто купити необхідне в дорогу.

— Тепер мешканці та гості Вінниці зможуть ефективніше планувати свої поїздки, оскільки від ЖД до автовокзалу вони зможуть пройти пішки, — зазначає Продивус.

Відео дня

Варто додати, такий формат організації транспортного комфорту пасажирів давно використовується в Європі і світі.

Вінничанин оприлюднив попередній проект-візуалізацію реконструкції:

Користувачі ФБ по різному відреагували на новину

Одні - підтримали проект, інші - знайшли деякі зауваження, а треті взагалі критикують.

 — Круто, давно пора! —  пише Павло Остапчук.

—  Відмінно! Вінниця стає все красивіше і красивіше! І бізнес розвивається і людям зручніше, — підтримує Олексій Рудий.

А Олександр Сич додає деякі зауваження:

—  Хотів би наголосити на транспортній розв'язці.Потрібно передбачити збільшення трафіку після будівництва автовокзалу, скласти маршрут для автобусів, і можливо зробити нормальний виїзд та заїзд з та в місто на об'їздну через Зулинського. Для цього на мою думку має працювати і міське будівництво, щоб ми не отримали після будівництва черговий транспортний колапс. Я вже не говорю про якісь шляхопроводи-тунелі, як за кордоном в інших країнах про які Ви згадуєте у своєму дописі, —  зазначає Олександр.

Не обійшлося й без критики:

У Вінниці біля "Привокзального" ринку часто виникають затори.

Під дописом Ольга Брига зауважила, що парковка знову лише наземна без врахування трафіку до такого центру і вимог вокзалу.

До речі, вінничанам відомо про затори по Коцюбинського та Привокзальній в напрямку залізничного вокзалу. Водії скаржаться на пішоходів, а пішоходи на водіїв. Раніше мешканці просили там встановити підземний перехід. Влада навіть дала  відповідь. 

Варто нагадати, що 6 січня 2016 року на сайті вінницької мерії виклали петицію «Підземний перехід на перехресті вулиць Коцюбинського та Привокзальна». 

Хоча звернення не підписали 350 людей, проте влада дала відповідь.

 Можливість будівництва підземного переходу, на перехресті вулиць Коцюбинського та Привокзальної, може бути розглянута за результатом надходження коштів до місцевого бюджету, та за умови наявності співфінансування від інвесторів. Однак, у зв’язку з обмеженням фінансування, спрогнозувати час і строки будівництва підземного переходу з переїздом неможливо,  йшлося у відповіді на звернення.

Станом на сьогодні, 6 квітня 2019 року, немає жодної інформацію про стан справи.

Нагадаємо, вінничани скаржаться на постійні затори біля залізничного вокзалу. Люди просили встановити світлофор на перехресті вулиці Привокзальної – просп. Коцюбинського.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (84)
  • Юрий

    Все хорошо, но будет очередной недострой. Продивус еще ничего нормального не построил
  • Юрий Гончеренко

    А все знают!Что строить АВТОВОКЗАЛ на теперешнем привокзальном рынке собираетсе нашь "много не ...........й ПРОДИВУС,Так вот господа!!!ПРОДИВУС имеет в аренде Ю/Б ,если кто понимает что это такое.ТАК вот.Пускай сначяла уважаеммый Владимир решит РЕАЛЬНУЮ проблему с Ю/Б.
  • Юрий Гончеренко

    Ясли не построить толковый подземный переход,то не одна матня предуманная людьми с выше,теперешним  пробкам и заторам,проблемы на ж/д вокзале не решит.
  • Виктор Гикавый

    Космо-вокзал и ПРОПКУ до ТЮРМИ !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up