Поради вінничанам. Який генератор для дому краще: інверторний чи звичайний? (Новини компаній)

Поради вінничанам. Який генератор для дому краще: інверторний чи звичайний? (Новини компаній)
Поради вінничанам. Як правильно обрати генератор?

Плюси та мінуси інверторного генератора перед звичайним. Який краще підійде для вашого дому?

Ще років десять тому мало хто задумувався над якістю електроенергії, яка поступає в наші домівки. Тому вимогою до бензогенератора для домашніх потреб була лише його потужність. Проте, останнім часом технології стрімко піднялися вверх, і сьогодні в кожного з нас вдома є велика кількість електротехніки, яка вельми чутлива саме до якості електричного струму та стабільності напруги. Це, само собою, дороге комп’ютерне обладнання, делікатна побутова техніка, електронна сигналізація чи, навіть, блок живлення імпортного газового котла. Будь-який стрибок напруги чи коливання частоти струму - і ми ризикуємо отримати купу несправної техніки, згорілі електронні плати, недієздатні прилади. А тому при виборі, який генератор краще для дому, крім його потужності, на передній план виступають вимоги до стабільного і якісного електроживлення.

З цієї точки зору, вирішуючи, який генератор вибрати, слід знати, що існує два види бензинових апаратів:

  1. Звичайний, який працює за стандартною технологією перетворення механічної енергії в електричну. Такий бензиновий генератор для дому дасть рівний вольтаж на виході лише за умови наявності в ньому стабілізатора напруги та хорошого мідного альтернатора.
  2. Бензиновий інверторний генератор. А от цей агрегат від простого відрізняється тим, що видає ідеальну синусоїду струму та стабільні показники частоти і напруги без відхилень в будь-якому випадку, завжди і всюди.

В чому полягає особливість роботи інверторного генератора

Особливості інверторного генератора. Переваги роботи інвертора.

Як тільки не називають інверторний прилад - і «диво-генератор», і «балконна електростанція», і «друг туриста». І в кожній цій назві є велика доля правди, адже, порівняно зі звичайними, ці генератори дійсно найсучасніші і найкращі за своїми робочими показниками. Його можна відрізнити від звичайного вже за першим поглядом, він маленький і легенький, має низький рівень шуму. Компактні розміри і тиха робота такого джерела живлення дозволяють встановити його навіть на балконі чи в комірчині багатоквартирного будинку, забезпечивши необхідну вентиляцію. Найменший інвертор у вигляді туристичної валізки комфортно носити з собою в похід, на природу, адже, на відміну від звичайного, він дуже легенький. А технічними характеристиками цього приладу варто захоплюватися, адже вони ідеальні. Якщо врахувати ще й економність витрати палива, то інверторний генератор - таки дійсно справжнє «диво техніки».

Всі вище перелічені особливості можливі з тієї простої причини, що при роботі цього гена використана сучасна цифрова технологія. Це і є основне, чим відрізняється інверторний генератор від звичайного. Управління його механізмами забезпечує крихітна інверторна плата, розміри якої наближені до сірникової коробки. Це, можна сказати, «мозок» генератора. Механічну енергію виробляє двигун внутрішнього згоряння, так само, як і в звичайному генераторі.

У неінверторних генераторів альтернатор генерує вихідний сигнал, перетворюючи постійний струм у змінний і подає його споживачам. Принцип роботи інверторного генератора відрізняється тим, що таке перетворення струму - подвійне. Тобто, цифрова плата модифікує змінний струм в постійний, в такому вигляді він поступає на регулятор, де і доводяться до норми всі показники. Струм вирівнюється, доводиться до ідеального стану, а потім - знову перетворюється у змінний (це той, який потрібен нашим електроприладам). При цьому на виході ми отримуємо струм високої якості з правильною синусоїдою і нормальною частотою. Завдяки таким перевагам, показник напруги на виході може відхилятись від 220 чи 380 Вольт не більше, ніж на 2-2,5 відсотки.

Плюси і мінуси інверторного генератора

Плюси та мінуси інверторного генератора, в порівнянні.

Роздумуючи, який купити для свого дому генератор, інверторний або звичайний, кожен користувач схиляється до вибору інвертора. І це зрозуміло - хто ж ворог своїм електричним приладам? Дійсно, для довговічності електроніки і усунення ризиків її поломки, краще інверторний генератор. Але справа в тому, що існує суттєва різниця в ціні між звичайним бензиновим генератором і інвертором. Тобто, заплатити потрібно в 2-3 рази більше. Чи варто витрачати таку велику суму грошей? 

Ті, хто вже користувався інвертором, і як кажуть «відчув різницю», в один голос заявляють, що таки варто. Придбавши інвертор, ми отримуємо такі переваги:

  • Високу якість струму, стабільні показники вихідної напруги без стрибків і відхилень, роботу із постійною швидкістю. Ці показники є дуже важливі для цифрової електроніки, що є в будинку чи квартирі.
  • Економію на паливі. Інверторна плата здатна регулювати потужність генератора і зменшувати кількість оборотів двигуна, в залежності від того, яка кількість споживачів підключена в даний момент. Умовно кажучи, якщо ген на 3 кВт, а підключено електроприладів лише на 1 кВт, то споживання бензину стає в 3 рази меншим. Ця особливість потішить тих, хто сумнівається, чи варто переплачувати в ціні. Виходить, що з часом, ви «відіб’єте» гроші на економії бензину, адже у дешевших звичайних електростанцій висока витрата палива.
  • Маленькі розміри. Всередині інверторних моделей немає важких обмоток, вентиляційної системи для охолодження, тому вони неважкі і невеликі. Туристичний варіант до 1 кВт потужності можна нести в одній руці, не напружуючись. Дякуючи компактності, ми можемо прилаштувати інвертор на зовсім невеликій площадці. На розміри впливає ще й маленький об'єм паливного бака, адже витрати пального суттєво зменшені. 
  • Екологічно чистіші випари. Газів менше, але вони є, тому про вентиляцію і відвід газів забувати не можна. 
  • Низький рівень шуму. Шумність інверторів відкритого типу трохи вища, а в тих, які виконані в закритому корпусі ледь сягає 65 децибел. Це не ревіння, як у звичайного генератора, швидше, тихе «муркотіння», яке не заважатиме ні вам, ні сусідам. Ставити ген можна навіть на балконі.

Єдине, що можна закинути інвертору в мінуси - це обмеження по величині потужності. Максимальна потужність - 8 кіловат. Проте, недаремно, інвертор вважають «квартирним» і домашнім. Для домашніх потреб вистачає 3 кВт, для більшого будинку - 5 кВт. А потужні моделі інверторних електрогенераторів на 7-8 кВт дадуть можливість задіяти все, що потрібно - і освітлення, і опалення, і водопостачання, і нагрів води, і роботу найважливішої електроніки та побутової техніки.

Інверторний генератор змінного струму, настільки досконалий, що його іноді купують не лише для використання в якості резерву (на час відключення електроенергії), а й для живлення електронних систем постійно. Такий спосіб актуальний там, де стаціонарна подача електричної енергії дуже нерівномірна, мережа слабка, посаджена, постійно видає стрибки і відхилення.

Окремо хочемо звернути увагу на інверторні генератори зварювальні. Вони володіють всіма переліченими перевагами, легкі й невеликі. Їх можна легко транспортувати та підключати до них зварювальні апарати у потрібному місці. Інверторні генератори для зварювання видають високоякісний постійний струм, дозволяють регулювати струм в широкому діапазоні. Стабільна напруга усуває ризики перепадів вольтажу, їх зниження, що дуже важливо для якості зварювальних швів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up