Кого з вінницьких бізнесменів перевірять у січні? План Держпраці на рік

Кого з вінницьких бізнесменів перевірять у січні? План Держпраці на рік
  • Оприлюднила плани проведення планових перевірок госпсуб'єктів на 2020 рік для Вінницької області. Кому слід готуватися у січні, читайте далі.

31 грудня 2019 року набрав чинності новий Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Заходи держконтролю за додержанням законодавства про працю здійснюються у формі інспекційних відвідувань, що проводяться інспекторами праці Держпраці та її територіальних органів. На сайті відомства оприлюднили "План заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) Держпраці на 2020 рік". Ми відкорегували графік та оформили зручну таблицю графіку перевірок для Вінниччини

План перевірок на січень 2020 року по Вінницькій області

Відео дня

Тривалість перевірки та права інспекторів з праці

Тривалість інспекційного відвідування не може перевищувати 10 робочих днів.

Інспектори праці (за наявності службового посвідчення) безперешкодно мають право:

  • ознайомлюватися з будь-якими книгами, реєстрами та документами, ведення яких передбачено законодавством про працю, що містять інформацію/відомості з питань, які є предметом інспекційного відвідування, з метою перевірки їх відповідності нормам законодавства та отримувати завірені об'єктом відвідування їх копії або витяги;
  • наодинці або у присутності свідків ставити керівнику та/або працівникам об'єкта відвідування, іншим особам, що володіють необхідною інформацією, запитання, що стосуються законодавства про працю, отримувати із зазначених питань усні та/або письмові пояснення;
  • за наявності ознак кримінального правопорушення та/або створення загрози безпеці інспектора праці залучати працівників правоохоронних органів;
  • на надання робочого місця з можливістю ведення конфіденційної розмови з працівниками щодо предмета інспекційного відвідування;
  • фіксувати проведення інспекційного відвідування засобами аудіо-, фото- та відеотехніки;
  • отримувати від органів державної влади, об'єктів відвідування інформацію та/або документи, необхідні для проведення інспекційного відвідування.

Керівники підприємств, на яких проводиться перевірка, мають надати іспекторам праці для ознайомлення документи та/або їх копій або витягів з документів, та надати доступ до всіх видів приміщень.

Оскарження результатів перевірки можливе у досудовому та судовому порядках.

— Протягом 10 днів з дати отримання припису господарюючий суб’єкт має право звернутись зі скаргою до керівника або його заступника відповідного територіального органу Держпраці. Скарга розглядається у 30-денний строк. Якщо результат виявився негативним, таке рішення може бути оскаржене безпосередньо до керівника або заступника керівника Держпраці у той же строк. Виконання припису про усунення трудових порушень зупиняється на строк адміністративного оскарження, —  зазначає юрист Марія Шуляківська.

За її словами, якщо роботодавець скористався досудовим порядком оскарження, строк зменшується до 1 місяця, що починає перебіг з дня, коли було прийнято рішення за розглядом скарги. У разі, якщо протокол про накладення штрафу вже було передано до виконавчої служби, за заявою роботодавця судом може бути постановлено ухвалу про забезпечення позову шляхом зупинення виконавчого провадження.

—  Найкращим варіантом для господарюючого суб’єкта є уникнення перевірки та її негативних наслідків. Саме тому кожен власник бізнесу повинен замислитись про необхідність залучення юриста для проведення належного трудового аудиту та впорядкування або розробки всієї необхідної кадрової документації. Краще превентивні заходи зараз, ніж виснажливі спроби боротьби та оскарження, —  радить юрист.

Дивіться відео, що зробити, щоб не боятися перевірок Держпраці:

Читайте також:

Що ж очікує долар, євро та рубль на цьому різдвяному тижні (6 - 12 січня)?

«Вінницяоблводоканал»  та фірма «Келі»: кого з вінницьких бізнесменів перевірять у грудні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Olga Zadernovska

    Нікого
  • Наталия Войт

    Ну, слов нет. Если даёте список ,то он должен быть читабельным.Ну что ж такой непрофессиональный подход к статье.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up