Пенсії, субсидії та допомога: що буде з виплатами у квітні та травні

Пенсії, субсидії та допомога: що буде з виплатами у квітні та травні
  • Наразі катастрофічної ситуації щодо бюджетних надходжень — немає. Про це заявив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами наразі держава виконує усі свої соціальні зобов’язання, і гроші витрачає переважно на соціальні виплати та оборонний комплекс.

— Ми виконуємо всі зобов'язання своєчасно. І виплати переселенцям, і виплати пенсій, і виплати бюджетникам здійснюються своєчасно навіть на тих територіях, де йдуть бойові дії, а в деяких випадках навіть заздалегідь. Це пріоритетні зобов'язання уряду, тому ми їх виконуємо насамперед. Якщо не брати оборону, — зазначає посадовець.

За словами Гетманцева, на сьогодні в бюджеті залишилися два великих напрямки фінансування-оборона і «соціалка».

Відео дня

Надходження податків у березні в Україні перевиконали. Впали митні надходження в березні, і такими ж низькими вони поки лишаються у квітні.

— Нам необхідна допомога іноземних партнерів, і ми її отримуємо, а також ті військові облігації внутрішньої державної позики, які щовівторка розміщує Міністерство фінансів. Ніякої катастрофи немає, все відбувається стабільно. Безперечно, з урахуванням того, що виклик є безпрецедентним, виклик, з яким ми ніколи не стикалися, і мало країн у своїй історії стикалися, ми досить оперативно перейшли на військові рейки, оперативно перебудувалися до такого величезного виклику і виконуємо зобов'язання перед людьми та державою, —  сказав Гетманцев.

 

Читайте також:

У Вінниці оформлюють документи на грошову допомогу від ООН у справах біженців

В Україні та за кордоном: ТОП 5 сервісів для пошуку роботи під час війни

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Antonina Verbytskaya

    с су
  • Antonina Verbytskaya

    Це така социальная - пенсия 1238 гривен в месяц заслужений людини яка мае 32 роки трудового с ажу твари

keyboard_arrow_up