Нова ціна на газ: для населення та промисловості одна, для церкви-інша

Нова ціна на газ: для населення та промисловості одна, для церкви-інша

Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо єдиної ціни на газ для населення та промисловості.

 

 

Постанову під номером 758 підтримали усі члени Кабміну.  

З 1 травня, згідно із постановою, уряд зобов'язав НАК "Нафтогаз України" продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тисяч кубометрів. На такому ж рівні з наступного місяця буде і встановлена ціна для потреб теплокомуненерго.

Тим часом, для релігійних організацій ціна буде майже вдвічі нижчою - 3 913 гривень за тисячу кубометрів газу.

Відео дня

Нагадаємо, меморандум з МВФ передбачає підняття з 1 квітня поточного року ціни на газ для населення у рамках соціальної норми 1 200 кубометрів в опалювальний сезон до рівня 75% від імпортного паритету.

Цієї зими один український експерт заявив, що постачальники штучно знижують калорійність газу. У Вінницяоблгаз розказали чому неможливо розбавити газ. Подробиці у матеріалі -  "Вінницяоблгаз" спростовує інформацію, що вони розбавляють газ для людей

Читайте також: Сага о Газе

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Соловьев Антон

    Почти 2 миллиона граждан лишаются права на получение жилищных субсидий. Такое мнение у себя в Facebook озвучил 29 апреля народный депутат Украины Олег Ляшко.



    «В результате очередной аферы олигархического правительства почти 2 миллиона граждан лишаются права на получение жилищных субсидий», – написал Ляшко.



    По мнению лидера Радикальной партии афера заключается в том, что согласно решению правительства № 317 от 27 апреля 2016 г. теперь жилищные субсидии будут рассчитываться из нормы потребления газа 5,5 кубов для отопления одного квадратного метра жилой площади (при индивидуальной системе отопления) вместо 7 кубов газа в прошлом отопительном сезоне. При расчете субсидий для граждан, использующих газ для приготовления пищи, устанавливается норма 4,4 куб. м на одного человека в месяц (раньше было 6 куб. м).



    В связи с этим, Ляшко напомнил, что в бюджете этого года на выплату жилищных субсидий предусмотрено 36 миллиардов гривен. После принятия решения правительством об отмене льготной нормы и установления для всех потребителей цены почти 7000 гривен за тысячу кубов, резко вырастет количество граждан, имеющих право на получение жилищных субсидий. Чтобы не платить этим людям субсидии, правительство, по мнению нардепа, и придумало «аферу» с уменьшением норм потребления газа.



    «Теперь все мы, независимо от количества потребленного газа, будем платить почти 7 гривен за куб. И после уменьшения норм потребления газа право на субсидии большинство людей не получит, несмотря на то, что цена газа выросла почти вдвое, а зарплаты и пенсии – нет. Если вам еще кто-то из чиновников будет врать, что они уменьшили нам цену на газ – сразу плюйте этим лживым «скотинякам» в морду. Геббельс так не врал, как врут Порошенко-Гройсман», – резюмировал Ляшко.
  • Анонім

    Церква відділа від держави, тому жодних пільг бути не може. Під суд тих, хто дав церкві такі привілеї до песаха
  • Анонім

    Если я обьявлю свой квартиру церковью , смогу ли я продавать газ всему дому по 3 914 грн ?

    Нестор Подгурский reply Анонім

    отличный коммент, кстати)
  • Анонім

    Если хотите ощутить  в полной мере покращення, сравните цены на газ вна Украине и в Крыму. Потом можно спеть гимн утирая слёзки...

    Bogdan Severin reply Анонім

    їдь в Крим, хто тебе тримає?

    Чим більше такого гною виїде - тим краще.

    Соловьев Антон reply Bogdan Severin

    Так крымчане уехали.Все.Чем не довольны?

    Анонім reply Bogdan Severin

    может проще выгнать таких как ты?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up