Нацбанк підняв офіційний курс долара. Вперше за часів війни

Нацбанк підняв офіційний курс долара. Вперше за часів війни

Нацбанк наголосив, що офіційний курс і надалі буде залишатися фіксованим. Просто на новому, вищому рівні.

Сьогодні на офіційному сайті НБУ з'явилося повідомлення, що «з 9.00 21 липня 2022 року скоригували офіційний курс гривні до долара США на 25% до 36,5686 грн/дол з урахуванням зміни фундаментальних характеристик економіки України під час війни та зміцнення долара США до інших валют».

Як зазначається у повідомленні НБУ, такий крок дозволить збільшити конкурентоспроможність українських виробників, зблизити курсові умови для різних груп бізнесу та населення та підтримати стійкість економіки в умовах війни.

При цьому Нацбанк наголосив, що офіційний курс і надалі буде залишатися фіксованим. Просто на новому, вищому рівні.

Відео дня

Очікується, що корекція обмінного курсу збільшить приплив і продаж валютної виручки експортерами, мінімізує спекулятивну складову поведінки учасників ринку і дасть можливість стабілізувати курсові очікування.

За інформацією порталу Курс України, готівковий валютний ринок миттєво відреагував на новину зростанням цін на готівкового долара.

Банківська система під час війни в України продовжує функціонувати, попри найважчі умови, в яких вона опинилася. Зібрали найістотніші зміни, що сталися за останній тиждень.

 

Читайте також:

«Військові» пенсіонери можуть самі обрати банк для виплати пенсій

Сім питань до Нафтогазу України: роз'яснюємо про зміни постачальника газу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up