Муніципальне житло: у Вінниці відбулося жеребкування по будинку на Привокзальній, 30

Муніципальне житло: у Вінниці відбулося жеребкування по будинку на Привокзальній, 30
  • Відбувся черговий етап жеребкування з відбору кандидатів на участь у Програмі «Муніципальне житло Вінницької міської територіальної громади».
  • Мова йде про нову багатоповерхівку із підземним паркінгом на вулиці Привокзальна, 30.
  • Це другий житловий будинок, який зводиться за Програмою з початку повномасштабного вторгнення та є найбільшим за всю її історію.

За словами заступника міського голови Андрія Очеретного, в багатоповерхівці на Привокзальній, 30 визначені 103 квартири для жеребкування.

— Ми здійснюємо цю Програму вже 14 років і вона викликає довіру вінничан завдяки якості та темпам будівництва. Найбільшу кількість квартир ми виділили для учасників бойових дій в російсько-українській війні, а також для людей з числа ВПО, які працюють. У багатоповерхівці передбачені приміщення інклюзивного характеру, освітянський хаб, а також комерційні приміщення, — сказав Андрій Очеретний.

Світлана Щербатюк стала учасницею Програми за квотою «самозайняті або працюючі внутрішньо переміщені особи». Жінка у Вінниці проживає з 2017 року. Через війну сюди переїхала з Донеччини.

Відео дня

«Сьогодні витягнула щасливий квиток — квартиру на сьомому поверсі. Про Програму чула багато хороших відгуків, тому й сама вирішила взяти участь. Зараз в нас свого житла немає, але вже скоро це зміниться. Знаю, що будинок вже почали будувати і сподіваюся, що скоро зможу заселитися», — говорить жінка.

Серед присутніх були представники Вінницької міської ради, профспілок та, власне, самі учасники - це люди, що відносяться до категорій працюючих/самозайнятих внутрішньо переміщених осіб та члени першого ступеня спорідненості сімей загиблих учасників бойових дій в російсько-українській війні. Представники з категорії учасників бойових дій в російсько-українській війні, на жаль, не змогли прийти на жеребкування через виконання службових обов’язків.

Варто зауважити, що Привокзальна, 30 — це юридична адреса Інклюзивно-ресурсного центру №2 Вінницької міської ради.

Програма «Муніципальне житло Вінницької міської територіальної громади», нагадаємо, діє вже 14 рік.

У 2021 році розпочалось будівництво нового об'єкта на вулиці Бортняка, що на Поділлі. Тут за міською програмою вінничани отримали 75 зі 105 квартир, які розподілялись по квотах для різних категорій населення.

У міськраді повідомляють, що найбільша квота була віддана медикам та освітянам — це тридцять три квартири. Решта квартир після проведення жеребкування дісталась іншим працівникам бюджетної сфери, а також робітникам комунальних підприємств, учасникам АТО/ООС, людям з інвалідністю, молодим та багатодітним сім’ям.

Також саме виконком міської ради визначає вартість квадратного метра у «Муніципальному житлі». Наприклад, ціна квартири у будинку на Бортняка становить 16,9 тис. грн. І за умовами програми вона є незмінною протягом всього терміну будівництва.

Про умови участі в програмі та іпотечного кредитування можна ознайомитись у розділі «Муніципальне житло».

 

Читайте також:

Скільки коштує житло у вінницьких новобудовах? Огляд цін за мікрорайонами

На 600-річчі побудують муніципальний будинок. Квартири зможуть купити і переселенці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анатолий Гордий

    только  дом  сдадут  и  вкаждом  3  окне  банер  _-----   продам
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

  • Олег Корольчук

    Достройте жк Европейский квартал!!! Люди 6 років чекають! Во всем винна мерія яка допустила горе забудовників!323 родини без житла!!!!°°
  • Reshyt Eminov

    Чому не можна просто роздати людям грошові сертифікати, щоб вони купили квартиру швидше та там де їм зручно жити? Відповідь: тоді не буде розпилу бабла громади.

keyboard_arrow_up