Карантин у Вінниці: розповіли, як людям будуть нараховувати субсидії

Карантин у Вінниці: розповіли, як людям будуть нараховувати субсидії
  • Житлові субсидії автоматично тим вінничанам, які отримували її в опалювальному періоді 2019-2020 роках.
  • До того ж, субсидію отримають з збільшенням нормативів на 50%.
  • Субсидія не призначатиметься за наявної заборгованості, більшої за 340 гривень.

Директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова повідомила що на сьогоднішній день державну допомогу отримує 35 907 домоволодінь, йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Призначається субсидія громадянам, які звільнені з роботи в період карантину. Але, слід звернути увагу, що це стосується лише звільнених громадян за ініціативи роботодавця і зареєстрованих у службі зайнятості, як безробітні. Відповідну Постанову затвердив Кабінет міністрів України 25 березня 2020 року

— На період карантину буде проведений перерахунок житлових субсидій з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату житлово- комунальних послуг. Це збільшення стосуватиметься таких послуг, як централізоване водопостачання та водовідведення, постачання гарячої води, газопостачання та електропостачання, — зазначає Войткова.

Відео дня

Директорка департаменту соцполітики Валентина Войткова підтвердила, що збільшення нормативів призведе й до збільшення розміру субсидії.
— Зараз ми запускаємо автоматичний перерахунок за березень, квітень по всім домогосподарствам, які мали субсидію в опалювальний період 2019-2020 року. Оскільки порядок від Кабміну з’явився пізніше, то перерахунок займе час. Тому підвищений розмір субсидії люди отримають в травні, — говорила Войткова.
Також вона роз’яснила нюанс щодо призначення субсидії безробітнім.
— Це стосується людей, які втратили роботу в час карантину та були звільнені з ініціативи роботодавця. Вони зможуть до нас звернутися вже після того, як будуть на обліку в Центрі зайнятості, — каже очільниця департаменту соцполітики.
Вінницький обласний центр зайнятості пояснює, що зараз через карантин вони приймають заяви дистанційно: онлайн-звернення або через поштову скриньку. А сама допомога по безробіттю буде призначатися у перший день після звернення. Ось тут викладений порядок.

Однак, якщо людина до карантину мала велику зарплату, то може й не отримати субсидію. Адже допомога по безробіттю призначається від розміру зарплати, та залежно від страхового стажу: до 2 років — 50%; від 2 до 6 років — 55%, від 6 до 10 років — 60%, понад 10 років -70% . Калькулятор субсидій можете переглянути тут.

— Так, в теорії, у такої людини субсидія може й не вийде, якщо в неї була велика зарплата, від якої центр зайнятості призначив великий розмір допомоги. Але зараз у нашому реєстрі немає людей, які хочуть отримати субсидію на підставі звільнення їх з роботи та призначеної допомоги по безробіттю, — роз’яснює директор департаменту соцполітики міськради Валентина Войткова.
Перелік документів для оформлення субсидії можна знайти за цим посиланням.

Водночас, рішенням Кабміну, заборонено припиняти надання житлових субсидій на час дії карантину; а базовий відсоток обов’язкової плати залишать у розмірі 15% (з 1 травня планували підняти до 20%). Урядовці прогнозують, що субсидії мають зрости, в середньому, на 300 гривень.

У департаменті соціальної політики відзначають, що збільшення нормативів для громадян, які мають пільги на житловокомунальні послуги Постановою не передбачено, а лише для тих, хто отримував субсидію.

Відповіді на питання щодо перерахунку субсидії можна отримати за тел: 50-83-88; 50-86-70.

 

Читайте також:

У Вінниці наступного вівторка завершиться опалювальний сезон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Юличка Степерова

    Дадуть но фіг дадуть,такі наші реалії🤔
  • Наталья Горошко

    Сплошная показуха. Толку ноль
  • Инна Ратушная

    А центры занятости работают?

    Timoshkoff Andrey reply Инна Ратушная

    Инна Ратушная ні
  • Timoshkoff Andrey

    то не можна ж відвідувати службу зайнятості
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up