Кабмін змінив граничну вартість на бензин та дизпаливо. Нові ціни

Кабмін змінив граничну вартість на бензин та дизпаливо. Нові ціни
  • Кабмін змінив граничну ціну на бензин та дизельне паливо. В одному випадку — підвищили, в іншому — знизили, а в третьому — залишили на власний розсуд.

У Мінекономіки кажуть, що аби зникли черги та дефіцит, запасів пального на АЗС потрібно мінімум на 15 днів.

За уточненим прогнозом в травні очікується споживання 300 тис тонн дизелю та 120 тис тонн бензину. Такий обсяг імпорту вже законтрактований українськими мережами.

«Водночас ми бачимо, що окремі недобросовісні оператори ринку ставлять ціни більші за гранично допустимі – 60, 65 та навіть 70 гривень за літр. В країні йде війна, і ми розцінюємо таку цінову спекуляцію як мародерство. Уряд надав повноваження обласним військовим адміністраціям здійснювати контроль за встановленням цін. Будемо жорстко реагувати на подібні факти відповідно до вимог воєнного часу», — зазначила перша віцепрем'єр-міністр економіки Юлія Свириденко.

Відео дня

Також у Міністерстві економіки України оприлюднили середню вартість бензину і дизпалива – 33,36 грн/літр та 35,31 грн/літр відповідно. З них вираховується гранична ціна реалізації стандартного пального на АЗС на середину травня.

— Якщо врахувати граничні торговельні націнки, максимальна ціна на «звичайний» бензин для його продажу через мережу АЗС не має перевищувати 39,86 грн/літр, на дизпаливо – 42,31 грн/літр, — зазначають на сайті Вінницької ОДА. — При цьому Кабмін дозволив АЗС без обмежень встановлювати ціну на «брендове преміальне» пальне за умови, що вони також продають «звичайне» пальне за регульованими цінами.

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (39)
  • Rozborkaopel Vn Opel

    Ви вже заїбали
  • Abrazovska Alyona

    Чули 15 днів тому… до середини травня…

    Ярослав Ткачук reply Abrazovska Alyona

    Abrazovska Alyona це як в Арестовича, кожних два тижні війна буде закінчуватися через два тижні 😁

    Viktor Humeniuk reply Abrazovska Alyona

    Abrazovska Alyona це розраховано на тих, хто ще за всім нічого не чув)
  • Вова Ворожко

    Они пиздят
  • Олег Ковальчук

    По цінам на пальне ми вже Европа !!! Ура !!! Питання друге коли в нас будуть ще пенсії та зарплати такіі як в Европі ??? Питання трете , коли націалізують газові та нафтові залижі які досі у пару олігархів України ??? Боюсь уявити які ціни будуть коли нас цілком візьмуть у Европу !!!

keyboard_arrow_up