Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №29

Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №29

10 найпопулярніших вживаних кросоверів, автомобілі з Росії знову можна імпортувати, Skoda показала Karoq та Kodiaq 2020 модельного року, авто тижня – Renault Captur та що значить на практиці ідея з запровадженням обмежень на в’їзд у центр столиці.

Не так скоро. Кабмін відклав заборону на автомобілі з РФ

Спершу Уряд постановив, що з 1 липня всі транспортні засоби, що мають походження з РФ, як нові так і вживані, заборонено ввозити до України з метою випуску у вільний обіг, або простішими словами – щоб їх розмитнювати. Проте за кілька днів з’явилась ще одна постанова, яка дещо змінила умови обмеження.

Вантажівки, автобуси, спецтранспорт та мототехніку й надалі заборонено імпортувати. А легкові авто знову можна, до 1 січня 2020 року. Буде дозволено й пізніше, але лише у тому разі, якщо за них до початку наступного року було внесено підтверджену ДФС передоплату.

Відео дня

Читати більше…

Щаслива пара. Skoda показала оновлені Karoq та Kodiaq

Зовні оновлення чеських кросоверів 2020 модельного року можна помітити хіба по тому, що звиклі круглі емблеми замінили на шрифтовий напис «SKODA». Щоб побачити більше змін – доведеться ознайомитись зі списком опцій, в якому тепер присутня система моніторингу «сліпих» ділянок Side Assist, зі збільшеним до 70 метрів радіусом виявлення об’єктів.

Ще з нового будуть пропонуватись адаптивні амортизатори DCC, а «Карок» отримає 2-літровий 190-сильний дизель, який працюватиме в парі з роботизованою 7-ступеневою коробкою DSG та встановлюватиметься на повнопривідні версії. Також, в якості опції, стануть доступні 20-дюймові колеса.

Читати більше…

Автомобіль тижня. Renault Captur

Тепер у цього кросовера, який в Європі тримався у трійці лідерів з продажу, нова платформа, дизайн та «начинка». Машина стала довшою, збільшилась колісна база та ширина, а разом із цим і об’єм багажника. В салоні відразу привертає увагу вертикальний дисплей, який може бути з розміром діагоналі 7 або 9,3 дюйма. Панель приладів, як це тепер заведено, буде віртуальною, тобто монітором, теж з двома варіантами діагоналей – 7 або 10 дюймів.

З електроніки з’явиться адаптивний круїз-контроль з функцією утримання рядності, а кермо, яке з увімкненим «круїзом» можна буде відпустити на 10-15 секунд, матиме підігрів. Базові версії комплектуватимуться трициліндровим 100-сильним мотором і КПП з ручним перемиканням. Автомати, точніше – «роботи», теж будуть присутні, для 1,3-літрового бензинового TCe та для 1,5-літрового дизеля. Всі варіанти передньоприводні. А ще, згодом, має з’явитись і гібридна версія Captur з автономним ходом на електриці до 45 км.

В Європі нова модель з’явиться в продажу вже цієї осені. А от щодо нашого ринку – у місцевому представництві бренду поки ще розмірковують, чи варто новий Captur везти в Україну, адже перше покоління важко назвати бестселером. Зрештою, за кілька місяців дізнаємось, як саме потраплятиме Captur-II до України – новим, через «офіціалів», чи трохи пізніше, «беушним», силами «гонщиків».

Читати більше…

Підсікай, тягни! Топ-10 кросоверів з пробігом 2019-го

Ми підібрали десяток кросоверів, які просто зараз можна купити на AUTO.RIA, і відразу чкурнути на рибалку, чи на пікнік, десь подалі за місто. Звісно, що й восени, а тим паче взимку авто зі збільшеним кліренсом та додатковими функціями для бездоріжжя – це саме те, що треба для пересування по більшості наших доріг. А якщо пізніше надумаєте продати кросовера, аби змінити його на новіший – з цим проблем точно не буде, так як всі представники цієї десятки найкраще продавались на AUTO.RIA у першому півріччі 2019 року.

Читати більше…

«Потрібно обмежувати в'їзд в центр Києва», - мер Кличко

«Нам потрібно обмежувати в'їзд у центр Києва. Головний інструмент для такого обмеження – розвиток муніципального транспорту і високі ціни на парковку. Будуть заїжджати і ставити свої машини на тротуарах або на смугах руху транспорту - будуть платити великі штрафи» - попереджає мер Кличко.

Цю заяву від столичного мера можна вважати першим дзвіночком у питанні, з яким уже кілька років живуть в Європі – обмеження на експлуатацію транспорту. І якщо у німців чи поляків першочерговою є проблема забрудненості повітря, то у нас все простіше: недостатня пропускна здатність доріг та брак паркомісць, принаймні, у великих містах. Що нерозривно пов’язано з питанням «доступності розмитнення» - адже навряд чи можлива ситуація, коли одні представники влади створюватимуть умови для суттєвого збільшення автопарку, а інші продукуватимуть обмеження, аби не допустити транспортного колапсу.

Читати більше…

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up