Банківська система під час війни: що змінилося для вінничан за минулий тиждень

Банківська система під час війни: що змінилося для вінничан за минулий тиждень
  • Банківська система країни продовжує функціонувати, попри найважчі умови, в яких вона опинилася.

Сайт Курс зібрав найістотніші зміни, які відбулися за останній тиждень.

1. Ще один неплатоспроможний український банк ліквідують.

6 жовтня Національний банк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації АТ «Банк Січ» з 10 жовтня 2022 року.

Відео дня

Два місяці тому, 9 серпня 2022 року, Правління Національного банку України ухвалило рішення віднести АТ «Банк Січ» до категорії неплатоспроможних у зв'язку з невиконанням банком у встановлений договором термін зобов'язань перед Національним банком за кредитами рефінансування через нестачу коштів.

«Банк Січ» став уже четвертим цього року банком, який вивели з ринку та ліквідували.

2. У додатку «Дія» з'явилася можливість придбання військових облігацій.

Купити облігації в програмі можна за кілька кліків. Вартість облігації стартує від 900 грн. Повернення коштів відбувається на картку «єПідтримка» у день погашення облігації разом із нарахованими відсотками.

  • Термін дії облігацій — до 1,5 років.
  • Фактична доходність — від 11 до 16% річних.

Більше інформації — за посиланням.

3. Idea Bank підвищує комісії за зняття готівки за межами України.

З 7 листопада 2022 року по О.Карті та О.Карті+ (випускаються в рамках функціонування мобільного банку О.Bank) комісія за зняття коштів за межами України підвищується до 1,5%. Наразі зняття коштів за кордоном — без комісії чи з комісією 0,5% залежно від виконання умов минулого місяця.

4. Concord Bank запроваджує комісію за конвертацію з однієї валюти в іншу.

З 4 листопада 2022 року для більшості платіжних карток банку, включаючи «NEOCARD» та «LITE CARD» (випускаються в рамках функціонування мобільного банку Neobank) вводиться комісія за конвертацію валюти у розмірі 2% від суми. Комісія стягується у разі, якщо валюта операції відрізняється від валюти рахунку.

Для операцій із MCC-кодом 7311 («Рекламні послуги») комісія складає 1% від суми, але не менше 20 грн.

5. Зміни у програмах нарахування кешбеку відразу в кількох банків.

З 6 жовтня у клієнтів Izibank з'явилася можливість обрати додаткову категорію кешбеку. Тепер доступні для вибору 3 категорії, а не дві, як раніше. Для цього потрібно оновити версію мобільного додатка до останньої.

Idea Bank повертає програму нарахування кешбеку. Щоправда, поки що в індивідуальному порядку: запрошення взяти участь в акції приходять обраним клієнтам до Viber.

Банк пропонує клієнтам із картками «Card Blanche Blue» та «Card Blanche White+» кешбек у розмірі 5% на будь-які розрахунки, а власникам інших кредитних карток — кешбек у розмірі 10% на першу операцію протягом певного періоду.

Максимальна сума кешбеку — 200 грн до оподаткування.

«ПУМБ» з 1 жовтня по 31 грудня 2022 року в рамках акції «Осінь з Ria» виплачує кешбек у розмірі 100 грн за кожен переказ з-за кордону за системою грошових переказів «Ria», отриманий клієнтом банку. При цьому переклад має бути отриманий клієнтом, використовуючи мобільний додаток «ПУМБ Online» .

Заробітна плата в Україні, нагадаємо, змінилася за місяці війни. І не скрізь у більшу сторону, в деяких регіонах динаміка була переважно спадною.

 

Читайте також:

На Вінниччині «продають» стаж для призначення пенсії. Все офіційно та законно

Вантажник за 36 тисяч гривень: виклали ТОП-10 високооплачуваних вакансій Вінниччини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up