Антимонопольний комітет оштрафував Гайсинський молокозавод на 3,6 мільйонів гривень

Антимонопольний комітет оштрафував Гайсинський молокозавод на 3,6 мільйонів гривень
  • Вершковим маслом може називатися тільки продукт, який на 100% складається з молочних жирів.
  • Але виробники використовували маркування «вершкове масло» на продуктах із рослинних жирів і сумішей невідомого походження.

Антимонопольний комітет України починає приймати рішення у справах, які були розпочаті після масштабного дослідження масла солодковершкового. Підтвердили, що багато виробників молочної продукції насправді вводили в оману споживачів та пропонували їм підробки у красивій обгортці.

Їм доведеться відповідати за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. Адже не можна збільшувати власний прибуток за рахунок якості життя громадян.

«У деяких випадках зміст немолочних і рослинних жирів досягав 90−100%», — сказано в повідомленні.

Відео дня

«Використовуючи назву „вершкове масло“ на продукції, яка містить немолочні і рослинні жири, виробники поширювали інформацію, що вводить в оману споживачів і отримували неправомірну конкурентну перевагу», — констатували в Комітеті.

За результатами розслідування АМКУ оштрафував наступні компанії:

  • Богодухівський молзавод (Харківська обл.) на 20,6 млн грн
  • Малороганськи й молочний завод (Харківська обл.) на 4,4 млн грн
  • Гайсинський молокозавод (Вінницька обл.) на 3,6 млн грн
  • Сімол (Київська обл.) на 1 млн грн
  • Інтер-Мол (Дніпро) на 0,97 млн грн.

В Антимонопольному комітеті відзначили, що розгляд справ по інших виробниках вершкового масла триває і близький до завершення.

В АМКУ нагадали, що відповідно до держстандарту (ГСТУ4399: 2005) масло повинно складатися тільки з молочних жирів. Будь-які інші домішки — такі як рослинний жир — відразу позбавляють продукт назви «вершкове масло».

 

Читайте також:

Новий антирекорд по COVID: скільки випадків на 14 листопада в Україні та на Вінниччині?

В Україні запроваджують карантин вихідного дня. Що буде працювати?

«Цвяхи під забороною, але не дуже»: як діє карантин вихідного дня на Вінниччині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up