ФОТО ДНЯ: біля Вінниці кружляв американський військовий літак Lockheed MC-130

ФОТО ДНЯ: біля Вінниці кружляв американський військовий літак Lockheed MC-130
Призначення: військово-транспортний літак скороченого зльоту та посадки сил спеціальних операцій
  • Сьогодні, 6 серпня, у небі біля Вінниці помітили американський військовий літак. Ми дізнались, який це літак та маємо знімки з радару.

Між Вінницею та Калинівкою люди побачили в небі військовий літак. За інсайдерською інформацією, це Lockheed MC-130, який знаходиться на озброєнні Командування резерву США.

У небі літак зробив декілька кіл.

Відео дня

— З кожним колом літак кружляв все нижче та нижче, — розповідає очевидиця події Юля.

Ми маємо фото з неба та з радарні знімки, які підтверджують інформацію:

Варто додати, що з 28 червня в Україні відбулися багатонаціональні військові навчання Sea Breeze. Їх проводять із 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міністерствами оборони США та України.

У них взяли участь 5 тисяч військових. До навчань залучили 32 кораблі, 40 літаків та 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу, а також Шостий флот ВМС США, який дислокується в Середземному морі. 

До речі, у вересні розпочнуться українсько-американські навчання Rapid Trident-2021, які пройдуть у Львівській області. Про це повідомляє пресслужба Міноборони України.

Як зазначив керівник навчань, заступник командувача військами оперативного командування «Схід» бригадний генерал В'ячеслав Клочков, особливістю Rapid Trident-2021 стане об'єднання маневрів із загальним сценарієм командно-штабних навчань «Об'єднані зусилля-2021».

Вперше в історії Rapid Trident проводитимуть батальйонні тактичні навчання багатонаціональних підрозділів з бойовою стрільбою.

— Під час них заплановані спільні стрибки українських і американських десантників з літака Військово-транспортної авіації США С-130, — зазначив керівник групи планування маневрів полковник Віталій Негоденко.

 

Довідка з вікіпедії:

  • Lockheed MC-130 — сімейство літаків для виконання завдань спеціальних операцій, розроблених на базі класичного варіанту військово-транспортного літака C-130 фірми Lockheed, на замовлення Командування спеціальних операцій ВПС США. Літаки цього різновиду є на озброєнні також Командування освіти та тренування й Командування резерву ПС США.
  • На літаки лінійки MC-130 покладаються завдання щодо інфільтрації, ексфільтрації та забезпечення з повітря компонентів сил спеціальних операцій, а також дозаправлення у повітрі вертольотів й літаків ССО США.

 

Читайте також:

У Гайсині спалах коронавірусу «Дельта»? Зразки відправили в Лондон

З 1 жовтня скасовують «карантинні» субсидії. У кого залишаться пільги

Нічні аварії: п’яний водій Volkswagen залетів у відбійник та зіткнення на Келецькій

Діти просять допомогти знайти вбивцю Григорія Барабаша. Нові подробиці

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (85)
  • Zahra Tatyana Islam Gerasimchuk

    Зверніть увагу,після цього може бути так називаємий "всплеск" так називаємого "ковіда"...що він там зверху пшикає-хто його знає...

    USA UNITED STATES OF AMERICA reply Zahra Tatyana Islam Gerasimchuk

    тролями*
  • vikvikt vikt

    вукружував  новэ  мисцэ для  новои  химлабратории. чы  розпилював  новый  штмап ковыда .восточни нигеры  хохлы повынни  з неба  ликувати омериканським  господарям.

    Роман Цимбалюк reply vikvikt vikt

    узкий, а ну давай в клетку быстро

    vikvikt vikt reply Роман Цимбалюк

    постяку  зоволы  макака мойданна . до польщы  хутко на ззбир клупники

    USA UNITED STATES OF AMERICA reply vikvikt vikt

    у

    vikvikt vikt reply USA UNITED STATES OF AMERICA

    а вы  шоновный не  бухайте  и заново прочтит.

    USA UNITED STATES OF AMERICA reply vikvikt vikt

    Скажи уСкий, зачем вас на расее кормят  с подборочной лопаты грязными блинами? У таких как ты потом глисты в мозг заползают и в последствии ты начинаешь в украинских пабликах параноить адским бредом от которого сама скабеева бы на тебя рыгнула теме же глистами

    vikvikt vikt reply USA UNITED STATES OF AMERICA

    мразь  тупа  ти пишеш пид  копрку про  лопату  писали  ще в 2014 .як  козов  путину  "патрийот" пэтя поросянко  жду  цылую обниаю.
  • Вася Васич

    Дожилися, повітряні сили України битка з Америки привезли.
  • Сергій Гончарук

    Розкидають шкідливі речовини,травлять нас як тарганів

    USA UNITED STATES OF AMERICA reply Сергій Гончарук

    Які шкідливі речовини? ти шо не бачиш на фотографіях, з нього скидали термоядерні боєголовки

keyboard_arrow_up