Вінничан запрошують долучатися до природоохоронної акції «годівничка»

Вінничан запрошують долучатися до природоохоронної акції «годівничка»
  • Природоохоронну акцію «годівничка» організовує Вінницька обласна станція юних натуралістів.
  • Метою є підгодовування птахів у зимовий період, адже майже половина їх гине без допомоги людей від голоду та холоду.

А птахи — санітари природи. Тобто, як кажуть фахівці, вони допомагають підтримувати нормальний стан природи, поїдаючи шкідливих комах, яких може розплодитись занадто багато. Наприклад, на одній березі знаходиться близько 30 тисяч комах, які шкодять дереву.

Природоохоронна акція «годівничка» проходитиме по всій Україні, в першу чергу, у загальноосвітніх школах, на станціях юних натуралістів. Але до неї можуть приєднатися всі бажаючі.

Акція проходитиме у кілька етапів. На першому етапі встановлюються стаціонарні годівнички, у які спочатку насипають потроху корму. Таким чином вдається привабити птахів, серед них і мігруючих. Вони заради постійної їжі можуть відкласти або взагалі відмовитися від подорожі в теплі краї. На другому етапі, зимовому, і на третьому, передвесняному, птахів підгодовують якомога краще. Різним птахам потрібний різний корм. Горобцям — крихти хлібу і несолоне сало, дроздам, снігурам і омелюхам — ягоди калини, горобини і бузини, синицям — насіння соняшнику, гарбуза, кавуна.

Відео дня

— Морози — важкий період для наших пернатих друзів. Ми маємо їм допомогти, підгодовуючи смаколиками взимку. Якщо пташку нагодувати, вони зможе витримати морози. Цим нині опікуються наші юннати в рамках акції «годівничка». Приміром, активно долучилися вихованці гуртків «юні друзі природи», «екологичні мотиви в побуті подолян» і «беремо натхнення у природи», — сказала завідуюча відділом екології та охорони природи Вінницької обласної станції юннатів Інна Побережнюк.

Природоохоронна акція «годівничка» стартувала у грудні і триватиме до весняного потепління.
 

Читайте також:

Як зимують тварини й птиці: фоторепортаж із засніженого Подільського зоопарку

Учасників конкурсу юних фотоаматорів найбільше зацікавили пейзажі і тварини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up