З 1 жовтня необхідно вмикати фари вдень, або платити 425 гривень штрафу

З 1 жовтня необхідно вмикати фари вдень, або платити 425 гривень штрафу

Із 1 жовтня на заміських дорогах водії мають вмикати фари як вночі, так і вдень. Про це у Facebook повідомила прес-служба поліції Вінниці.

— З 1 жовтня під час руху поза населеними пунктами необхідно вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар. Ця вимога ПДР діє в період з 1 жовтня до 1 травня та є обов'язковою для виконання у будь-який час доби, — йдеться у повідомленні.

Дане положення є обов'язковим для виконання і покликаним підвищити безпеку дорожнього руху на затемнених ділянках дороги як у світлий час доби, так і в темний.

Відео дня

За ігнорування цієї норми, згідно з частиною 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, водіям загрожує штраф у розмірі 425 гривень

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Задунайский Торонтуй

    У <истинных патриотов прибывших из сельской местности> все не как у людей. Почему только с первого октября по 1 мая? Вообще это называется Daytime running lamp (DRL), это не ближний свет который <истинным патриотам понаехавшим из далеких сел> втемяшилось днем включать. DRL это экономичный режим, вполнакала, касается только передних фар. В Канаде, например, это стандарт безопасности автопроизводителя. Т.е. обязаны быть на машинах с завода. Но к полиции это не имеет отношения! Если вы едете на машине в которой эти лампочки не светят по каким-либо причинам, вас никто не остановит. Я лично 10 лет без этих лампочек ездил (такую машину купил ), 300 000 км намотал, никто мне и слова не сказал.
  • Marynka Engle

    Воздух обогревать?

    Marynka Engle reply Marynka Engle

    Serhii Protsiuk днем?😂

    Serhii Protsiuk reply Marynka Engle

    Marynka Engle автомобіль з увімкненими фарама, набагато помітніший, що дозволяє завчасно вас помітити.
  • Вася

    А чё?

    Мне нравится!

    А мы что покажем России?????

    Правильно  - незалежность.

    Придут танки - и как они пройдут без включенных фар?????

    Пупкин Вася reply Вася

    накуй вы нужны ?
  • Aleksey Krykun

    Не розповсюджуйте фейки, не має за це штрафу - тільки попередження по 125 статті КУпАП
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up