За миття трамваїв заплатять майже 700 тисяч гривень. У чию кишеню підуть гроші?

За миття трамваїв заплатять майже 700 тисяч гривень. У чию кишеню підуть гроші?
  • У 2018 році Вінницька транспортна компанія заплатить за чисті трамваї приватній фірмі у 19 разів більше, ніж торік;
  • Мова йде про майже 700 тисяч гривень, проти 37-ми тисяч у минулому році.
  • За даними системи YouControl, приватною компанією володіє дружина одного з керівників обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Кілька днів тому, 4 січня, «Вінницька транспортна компанія» уклала договір з підприємством «Енвін» про прибирання вагонів трамваїв. Інформація про це з’явилася на сайті публічних закупівель Prozorro.

У документі вказано, що ТОВ «Енвін» протягом усього 2018 року митиме трамваї і отримає за це 696 500 гривень

«Енвін», за умовами договору, митиме:

Відео дня
  • зовнішні і внутрішні поверхні скла і кузова вагону;

  • внутрішнє вагонне обладнання, приладдя та пристрої;

  • підлогове покриття;

Як повідомляє Вінниця.info, порівняно з попереднім роком ціни на послуги миття вагонів суттєво зросли. Прибирання 3-х секційних трамваїв КТ4-UA коштуватиме 276,94 гривень за штуку, миття «Міража» і КТ4 – 165,83 гривень за штуку, «Карпфен» - 82,92 гривень за одиницю.

У 2018-му році послуги з прибирання знадобляться транспортній компанії 4200 разів. У минулому - тільки 350. Звідси і різниця у загальній вартості. 

У минулому році ціни були такі: прибирання 3-х секційного трамваю КТ4-UA коштувало 175 гривень за штуку, миття «Міража» і КТ4 – 105 гривень за штуку, «Карпфен» - 52,5 гривень за одиницю. Усього за 2017 рік «Енвін» отримав від «ВТК» 36,750 гривень.

У 2018-му році місто заплатить за чисті трамваї майже 700 тисяч гривень — у 19 разів більше.

Ми надіслали запит до транспортної компанії з проханням обгрунтувати, чому самі працівники "ВТК" не можуть прибирати вагони самі. маючи на території спеціальний комплекс.

За даними системи YouControl, у ТОВ «Енвін» двоє власниць: Олена Загика та Тетяна Рихліцька. Остання володіє ще одним підприємством, яке займається торгівлею. Також жінка є одним з керівників фермерського господарства.

Тетяна Рихліцька є дружиною заступника начальника відділу реагування на надзвичайні ситуації обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій Дмитра Рихліцького.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ман Дрівнік

    Учора вирішив помити своє авто (легковик). Комплексне прибирання  авто - 120 грн (Зовні, коврики і миття скла зовні). Подумав зекономити поїхав на мийку самообслуговування. Потратив 90 грн. Палива спалив додатково на гривнів 10. Прочекав 20 хвилин у черзі, відмилось так собі, скло залишилось достатньо брудним. Резюме: Теоретично зекономив  20 грн ( в реальності переплатив). Якщо 120 грн за легковик виявилось нормальною ціною тоді 280 грн за 30-ти метровий вагон із миттям та ДЕЗІНФЕКЦІЄЮ, більш ніж хороша ціна.  І до авторів: Якщо раніше коштували послуги 105 грн, стали 276 грн тоді де тут  зростатння у 19 РАЗІВ !!!?

    Як на мене  зростання прямопропорційне зрастанню мінімальної заробітної плати ( 2,64 рази зросли послуги в 2,54  рази зарплата) + курсові коливання  валюти в ціні на миючі засоби.
  • Олексій

    Можливо, їм «запропонували» таку послугу отримати а вони не змогли відмовитись? Пожежники ще ті майсти бабло стригти.
  • Pavlishin Sergey

    тепер очікуйте підвищення вартості проїзду )
  • Пупкин Вася

    Как только  появились эти трамваи  , то у них и крыши были чистыми , белыми . А сейчас грязные круглый год .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up