Вінницькі патрульні почали штрафувати водіїв за перевищення швидкості (ОНОВЛЕНО)

Вінницькі патрульні почали штрафувати водіїв за перевищення швидкості (ОНОВЛЕНО)
Поліцейський Вадим Сльота розповідає журналістам про вимірювач швидкості. Вже за кілька хвилин почне зупиняти водіїв та виписувати штрафи
  • У вінницьких патрульних з’явився вимірювач швидкості TruCam. Такий, які були раніше в працівників ДАІ.
  • Він в нашій області поки що такий один, але з його допомогою патрульні за день виписали 60 штрафів водіям за перевищення швидкості.

З понеділка, 3 грудня, вінницькі патрульні почали використовувати вимірювачі швидкості TruCam.

Патрульні екіпажі з TruCam стоятимуть у місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення. У перший день роботи з пристроєм екіпаж розташували на в’їзді у Вінницю, неподалік Якушинців.

Про те, що ведеться контроль за дотриманням швидкісного режиму в обов’язковому порядку будуть інформувати відповідні дорожні знаки.

Відео дня

Також увагу водіїв привертають сині проблискові маячки на патрульних авто, які теж мають бути увімкнені, коли ведеться фіксація перевищення швидкості.

У Вінницькій області поки що один пристрій TruCam. Коли з’являться інші — невідомо.

Дивіться відео про те, як працювали поліцейські з вимірювачами швидкості у перший день

Захист даних

Лише за одну зміну за допомогою цього приладу патрульні виписали понад 60 постанов на водіїв, які порушили швидкісний режим.

— Прилад TruCam має рівні захисту, у які простий патрульний не може втручатися, — каже поліцейській Віктор Постоловський. — Карта пам’яті в ньому опломбована. Інспектор не має до неї ніякого доступу. У самому пристрої не передбачена функція, яка дозволяє видалити чи знищити певні матеріали.

Ще правоохоронець додає, що за перевищення швидкості інспектори складають постанови прямо на місці. А це означає, що поліцейський із водієм зустрінуться в суді тільки у випадку, якщо порушник надумає оскаржувати штраф.

— Прилад сильно допоможе поліцейським у суді, — каже Постоловський. — Адже, пристрій фіксує машину, яка перевищила швидкість, а у ясну погоду можна буде побачити навіть обличчя водія.

Як міряють швидкість

Ми поїхали на місце, де працювали поліцейські з новим приладом та подивилися як це відбувається. Після того, як водія зупинили, поліцейські демонструють йому показники TruCam та швидкість, яку прилад зафіксував.

— Тут швидкість, координати нашого розміщення, де ми зараз знаходимося, — говорить один із поліцейських водію після зупинки та показує маленький екран пристрою. — І час. Будьте ласкаві, пред’явіть ваше посвідчення водія та реєстраційні документи на транспортний засіб.

«Для допитливих ще раз наголошую, що всі прилади TruCam, якими користуються патрульні поліцейські, уже пройшли повірку та отримали експертний висновок ДССЗЗІ», — писав на своїй facebook-сторінці перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький. «Пріоритетом патрульної поліції є не покарання якомога більшої кількості порушників. Наша головна мета — навчити водіїв безпечно їздити!».

За інформацією МВС, TruCam має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Має карту пам’яті на 16 тисяч відеороликів чи 40 тисяч фото. Робить до 3 фотокадрів у секунду. Може працювати у двох режимах — автоматичному та ручному. Крім того, обладнаний GPS-датчиком.

Які штрафи за швидкість

Відповідальність за їзду «з вітерцем» передбачена статтею 122 Кодексу про адмінпорушення. Перевищення швидкості більше, як на 20 км/год — тягне за собою штраф у розмірі 255 гривень. Більше, як на 50 км/год — штраф зростає до 510 гривень.

Спроба оскаржити

У судовому реєстрі спробували знайти справи, у яких водії б оскаржували постанови, складені з використанням вимірювачів швидкості. Використовуючи ключове слово «TruCam», знайшли тільки постанову Казанківського районного суду Миколаївської області від 7 листопада 2018-го року.

Водій-позивач просив скасувати штраф через те, що:

  • порушення швидкісного режиму було зафіксовано поліцейським не в автоматичному режимі;

  • по дорозі їхали й інші машини, відтак не зовсім зрозуміло, чому штраф отримав саме він.

Суд встановив, що:

  • TruCAM отримав сертифікат затвердження типу вимірювальної техніки 29.08.2012 року, серії А № 006694 та зареєстрований у реєстрі засобів вимірювальної техніки за номером У3197–12;

  • TruCAM відповідає вимогам нормативних документів системи технічного захисту інформації в Україні;

  • Згідно свідоцтва № 22–01/11923, лазерний вимірювач швидкості TruCAM LTI 20/20 № ТС000760 пройшов повірку з результатом похибки від 2 км/год до 320 км/год.

Вимоги водія не задовольнили.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Наталья

    Я извиняюсь, а старые приборы все за границу продали? Или в неотапливаемом ангаре несколько зимдержали и не заряжали? В чем причина их непригодности?
  • Oleksandr Stoliarov

    Панасенко, молодець, коменти читаєш. Але ти спочатку прочитав би те рішення, яке й сам цитуєш)
    Наявність сертифікату затвердження типу вимірювальної техніки, відповідність вимогам нормативних документів системи технічного захисту інформації в Україні та наявність повірки не відносить даний тип вимірювальної техніки до технічних засобів із автоматичною системою фіксації.
    У п.9 постанови КМУ833 вказано http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/833-2017-п :
    "9. До складу автоматичної системи фіксації входить мережа технічних засобів, які монтуються/розміщуються по зовнішньому периметру доріг на об’єктах вулично-дорожньої інфраструктури і будівель, службових транспортних засобах та забезпечують в автоматичному режимі фотозйомку або відеозапис подій, що містять ознаки адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, розпізнавання номерних знаків транспортних засобів та передачу інформації про зафіксовані події телекомунікаційними мережами до автоматизованої системи обробки даних Національної поліції."

    Так як Труками не мають функцій "розпізнавання номерних знаків транспортних засобів та передачу інформації про зафіксовані події телекомунікаційними мережами до автоматизованої системи обробки даних Національної поліції", вони не належать до засобів автоматичної фіксації правопорушень і отже накладені, за допомогою Трукамів, стягнення - незаконні.

    А те що водій не пояснив суду, чому саме Трукам не фіксує обставини автоматично і не послався на постанову 833 - це проблеми самого водія. Суд лиш оцінює надані матеріали і на основі них приймає рішення.
    ПС. Перестань піарити мусорів і навчись задавати правильні питання мусорам

  • А дороги коли зроблять безпечними?
  • Задунайский Торонтуй

    Еще бы поставили за километр пару ментов, чтоб руками махали, тише мол, менты скорость меряют. Во всем мире (и тут у меня) радар на то и дается ментам чтобы СКРЫТНО регистрировать спидинг. А у вас за что не возьмутся хунтята - сплошной цирк и зрада.

    Олег reply Задунайский Торонтуй

    10000%

    У нас народ гнилой!!!  Ему легче в ютубе посмотреть инструкцию, как с ментами спорить, чем придерживаться правил дорожнего движения!  



    Уважаемые активисты и знатоки: демократия не с того начинается, что бы обгадить полицейского!

    wonderful planet reply Олег

    10000% ти той самий мусорок або раб !) одне з двох. Громадянин України не може сказати це-) якщо ти не бачиш що роблять ці уроди, як вони порушують! Висновок один ти сам мусор!

    wonderful planet reply Олег

    далекий ти від реальності..

    З.А.Глядач reply Олег

    Це особливо Сашко $тольник любить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up