Відремонтувати маршрутки і лише тоді піднімати вартість проїзду — петиція

Відремонтувати маршрутки і лише тоді піднімати вартість проїзду — петиція
  • З'явилася друга петиція, у якій просять скасувати проїзд у маршрутці по 10 гривень.
  • Якщо у першому зверненні нововведення просили взагалі скасувати, то у другому — ставлять умови.

Скасувати рішення Виконкому про підвищення вартості проїзду та негайно вирішити питання неналежного стану маршрутних транспортних засобів міста — зветься петиція, яку опублікували 5 травня. її автором є Андрій Гайдай.

— Маршрутний транспорт міста знаходиться вкрай незадовільному станові. Автомобілі не ремонтуються десятиліттями, сидіння брудні та засмалені, в салонах наявний запах бензину, технічний стан більшості автомобілів потребує капітального ремонту, окремих — взагалі утилізації, — йдеться у петиції.

Автор вимагає наступне:

Відео дня
  • Скасувати рішення Виконавчого комітету Вінницької міської ради щодо підвищення вартості проїзду в маршрутних транспортних засобах міста до 10-12 грн як мінімум до вирішення питання щодо належного стану автомобілів з одночасним зверненням до перевізників з даного приводу.
  • Провести прозорий тендер на усі маршрути міста, надати рівні права участі в ньому кожному бажаючому суб’єкту. Визначити переможця тендеру з урахуванням інтересів громади, насамперед співвідношення загального стану автопарку та запропонованої вартості проїзду.
  • Впровадити на практиці передвиборче гасло «Вінниця — комфортне та безпечне місто» на прикладі запропонованих змін.

Петицію уже підписали 46 вінничан з 350 необхідних. Доступна вона за посиланням.

Про підняття вартості проїзду у вінницьких маршрутках говорили не один місяць, аж поки наприкінці квітня не повідомили про остаточне затвердження нових тарифів. Відтак з 1 червня проїзд майже в усіх маршрутках коштуватиме 10 гривень. Маршрути №30А, №30Б та нічний №25Н — стануть ще дорожчими — 12 гривень. 

У кінці квітня Олександр Морозов опублікував петицію у якій просив скасувати рішення виконкому про підняття вартості проїзду до 10 гривень і повернути до попередніх 6 гривень. Звернення зібрало необхідну кількість голосів та чекає відповіді від мерії.

Опитування

Що на вашу думку правильніше зробити?

У 2012 році Вінниця пережила транспортну реформу: маршрутки прибрали, щоб надати перевагу муніципальному транспорту. Чергову реформу тепер готують у Верховній Раді. Нардепи пропонують змінити систему оплати проїзду, впровадити дотації перевізникам, контроль якості тощо. А як планують вирішити найбільш болюче питання — подорожчання проїзду кожні 2-3 роки? Про це читайте у матеріалі: Нова транспортна реформа. Які зміни в маршрутках пропонує Верховна Рада.

 

Читайте також:

Вінницький «Бамблбі». У скільки обійшовся місту робот та як він виглядає зблизька

Екскурсійний автобус-кабріолет BusPass виїхав на маршрут. Яка вартість поїздки?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up