Укрзалізниця планує тестувати жіночі купе. Підтримуєте?

Укрзалізниця планує тестувати жіночі купе. Підтримуєте?
  • Укрзалізниця розглядає можливість запровадження жіночих купе. 
  • Для цього потрібно розробити IT-рішення, внести зміни до нормативних актів, проконсультуватися з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.
  • Чи підтримуєте ви таке нововведення?

Укрзалізниця активно працює над питанням посилення безпекових заходів у пасажирських поїздах. Зокрема, компанія розглядає можливість запровадження жіночих купе.

— Поряд з цим ми працюємо над комплексним підвищенням безпеки поїздок: усі нові та модернізовані вагони — а це вже близько 15% вагонів у активному використанні — оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника, — наголошують в Укрзалізниці.

«Безпека українців — незалежно від гендеру — є нашим фундаментальним пріоритетом, особливо в період повномасштабної війни. Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища. Тому поточне рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане «пілот» з жіночими купе. Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Відео дня

На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через мобільний застосунок УЗ.

Петиція

Також додамо, що 15 травня на сайті КМУ розпочався збір підписів під петицією щодо створення окремих вагонів для чоловіків та жінок у потягах.

На даний час петиція набрала понад 23 тисячі голосів.

«Оскільки Укрзалізниця є державним підприємством, просимо впровадити окремий вагон для жінок та чоловіків для створення безпечних та психологічно комфортних умов для перевезень, згідно із пунктом 6 Статуту підприємства. На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі. Непоодинокі випадки неприйнятної поведінки — такі, як нав’язлива поведінка, умисні дотики до інших пасажирів тощо. Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах. Окрім того, як жінки, так і чоловіки можуть відчувати потребу змінити одяг, що зробити у присутності представника іншої статі неможливо. Виділення принаймні одного окремого вагону для жінок та одного вагону для чоловіків зможе зробити поїздки безпечнішими та запобігти негативному досвіду пасажирів. У зв’язку з цим просимо зробити це можливим», — йдеться в обґрунтуванні петиції, авторкою якою стала Ольга Ожогіна.

Опитування

Чи підтримуєте Ви розподіл на жіночі купе?

Нагадаємо, у 2010 році Укрзалізниця вже запроваджувала таку послугу, але вона не користувалася попитом.

 

Читайте також:

Через нічні обстріли потяги Вінниччиною їхатимуть з великою затримкою

З Вінниці до Одеси запускають оновлену електричку

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Марінка Кудирко

    Брєд ,а якщо їхати з сім'єю то що в різних вагонах,хлопчик з татом ,мама з дочкою.чи будуть сімейні вагони
  • Читач34

    Що значить тестувати? Вони вже були раніше
  • Oksana Jurchak

    Хоч одне розумне рішення прийняли!!!!Підтримую!
  • Cheshik Polek

    Це дуже правильно. Чоловіки хоч трохи відпочинуть від їхнього торохтіння з подругами вживу або по телефону. Також не всім чоловікам до вподоби сильні різкі благовоння жіночих парфумів, у деяких людей на різкі запахи взагалі буває алергія (до речі, серед жінок також є курці, і якщо чоловікові можеш зробити зауваження з цього приводу, то спробуйте зробити зауваження жінці-курцю - буде скандалити всю дорогу, "захищаючи свої права"). :)))

    Отож, якщо подивитись з іншого боку, це можна сформулювати так: "Укрзалізниця планує тестувати чоловічі купе відпочинку."  ;)))

keyboard_arrow_up