У Вінниці людям страшно переходити дорогу. Світлофор "збиває з пантелику"

У Вінниці людям страшно переходити дорогу. Світлофор "збиває з пантелику"

За словами вінничанки Світлани, на вінницькому перехресті зелене світло на світлофорі  вмикається одночасно для пішоходів та автомобілів, що виконують поворот.

На сайті вінницької міської ради виклали петицію «Світлофори на Янгеля-Замостянська».

Вінничанка Світлана Тихоліз пропонує змінити регулювання перехрестя вулиць Янгеля і Замостянської. 

«Зараз зелене світло вмикається одночасно для пішоходів та автомобілів, що виконують поворот. Тобто, як тільки ви стаєте ногою на проїжджу частину, на вас з-за повороту їде машина. Машинам на поворот дається такий самий обмежений час, як і для пішоходів, тому вони часто ігнорують людей, аби встигнути проїхати. Страшно переходити дорогу, особливо в погану погоду», - йдеться в тексті звернення.

Відео дня

Петицію оприлюднили сьогодні,  5 березня 2018 року. На час написання публікації вона ще не набрала жодного підпису.

Пропозицію можна підтримати ТУТ.

Нагадаємо, що триває збір підписів на петицію «Світлофор на нерегульованому пішохідному переході по вул. Соборній біля школи-гімназії № 2»

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Принто Пронто

    Закінчився час збору підписів, петиція не набрала голосів. Однак, що дуже тішить, мені дали відповідь особисто:

    Ваше колективне  звернення щодо  внесення змін в режим роботи  світлофорного об’єкту на перехресті вул.  Академіка Янгеля – Замостянської опрацьовано департаментом енергетики, транспорту та зв’язку міської ради.

        За результатами опрацювання інформуємо.

        На даному світлофорному об’єкті застосовується принцип конфліктного регулювання, при якому автомобіль при повороті на перехресті повинен пропустити пішоходів, які рухаються на зелений сигнал світлофора.  Одночасно повідомляємо, що в м. Вінниці на 90 % світлофорів застосовується даний принцип.

        Відповідно до існуючих правил, норм та стандартів, в Україні дозволене та широко застосовується конфліктне регулювання дорожнього руху, з метою зменшення тривалості циклу світлофорного регулювання.

        Повне розділення потоків, (безконфліктне регулювання)  хоча і забезпечує найбільшу безпеку дорожнього руху, приводить до збільшення кількості фаз, при цьому збільшується тривалість циклу світлофорного регулювання, зростає непродуктивна складова циклу, і, як наслідок, збільшується середній час затримки транспортних засобів.

        На перехресті вулиць Академіка Янгеля та Замостянської, має місце незначна інтенсивність пішохідних потоків, а в окремі години доби їх відсутність у більшості світлофорних циклів.

        Порушене Вами питання регулюється Правилами дорожнього руху України, зокрема пунктом 16.2 «На регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку».

        Враховуючи вищевикладене, для запровадження безконфліктного регулювання  на світлофорному об’єкті  вул.  Академіка Янгеля – вул. Замостянська немає необхідності. "

    Отакої. Вінниця. Або затори на дорогах, або безпечні переходи. Третього нема.
  • Вася

    Попробуйте перейти ул. 600-риччя от остановки трамвая на другую сторону.

    Горит зеленый свет для пешехода. В это время трамвай от остановки набирает скорость. Жду, А свет зеленый горит, а время идет.

    Трамвай прошел - кидаюсь успеть. А тут получаю прямо в лоб - от трамвая, который идет со стороны Гроша и подленько прячется за моим трамваем....

    Писал в ГАИ. Через полчаса пришел ответ:

    Обсудили, внимательно отнеслись... Но автомобили для нас дороже, чем пешеходы.

    Я не помню аварий на этом перекрёстке при старом режиме светофора (перекресток полностью закрыт для транспорта, а пешеходы спешат, как хотят).

    Правда и жертв пока не было от таких светофоров..

    Принто Пронто reply Вася

    Полностью соласна, тоже там хожу. Еще подобные "ножницы" есть возле Дома офицеров при переходе у трамвайной остановки. Дождались вы зеленого, ступили на рельсы, а на вас трамвай слева идет. В другой раз стали на бордюре за рельсами зеленого ждать - а на вас трамвай справа. Хотите скрыться от трамвая справа - идете под машины на дорогу. Переходите дорогу обратно от Дома офицеров - теперь уже попадаете под трамвай в конце перехода. Это переход или квест на выживание?

    Александр Придатко reply Вася

    Так чего ты, олень, от аптеки ломишся на переход? Подойди к краю дороги и переходи спокойно.

    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/DTP/u-vinnitsi-lyudyam-strashno-perehoditi-dorogu-svitlofor-zbivae-z-panti-10677040.html

    Принто Пронто reply Александр Придатко

    Возле края дороги опасно стоять. Сзади трамвай, впереди поток машин. Набирается иногда человек 50 на узком бордюре, на всех ширины перехода не хватает, и мамы с колясками стоят, и старики. Скользко, кто-то толкнул - и под колеса.

    Вася reply Александр Придатко

    Во-первых, стрёмно стоять на расстоянии вытянутой руки от несущихся машин. Возле аптеки  спокойнее..

    А во-вторых, когда выскакиваешь из-за угла аптеки, и хочешь успеть на зелёный, то тут-то и начинаются "ножницы"..
  • Татьяна Пастернак

    Доброго дня.

    Скалецького- Зодчих, перехрестя,  напрямок до 16 школи, подібне!

    Зодчих--Ющенка, напрямок до дитячого садка, подібне!  Регулювання на перехрестях змінити однозначно!!!
  • Anonymous

    Збивати, збити з пантелику (з толку)

    Розділ: Словники - Жанр: Фразеологічний словник

    Olga Bobrus reply Anonymous

    Дякуюємо дуже)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up