У Сервісному центрі на двері поставили «домофон». Кажуть, що буде режимний об’єкт, але пропускатимуть усіх

У Сервісному центрі на двері поставили «домофон». Кажуть, що буде режимний об’єкт, але пропускатимуть усіх
  • Для того, щоб потрапити у приміщення Регіонального сервісного центру області, потрібно, щоб ваше обличчя сподобалося його працівникам? Інакше як пояснити, для чого на дверях держустанови з’явилися замки з камерою та мікрофоном.
  • Хоча у самому центрі кажуть, що такі нововведення тільки покращать якість надання послуг.

На дверях Регіонального сервісного центру області з’явилися камера та мікрофон. Про це у facebook повідомили активісти громадської організації «Комітет безпеки руху».

««Спеціально навчений» співробітник сервісного центру, на власний розсуд, відчиняє двері лише тим, кого раді бачити, іншим може бути відмовлено, або взагалі відсутня реакція на дзвінок, що є прямим порушенням чинного законодавства України та самоуправством місцевого керівництва», — пише очільник цієї ГО Володимир Черкас.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВИС в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Свої слова підтверджує світлинами, на яких чітко видно новеньку техніку з камерою, мікрофоном та спеціальним приладом, який, скоріше за все, зчитує дані з посвідчень працівників установи для пропуску.

Відео дня

Прес-секретар Центру Володимир Мотичко розповів, що нововведення покращать якість обслуговування відвідувачів.

— Людина скаже за якою послугою і до кого вона прийшла до сервісного центру, — каже Мотичко. — Спеціальні люди з канцелярії розкажуть в який кабінет йти, до кого звертатися. Це відбудеться за кілька секунд. Ніяких обмежень у доступі немає. Всіх пропустимо, навіть якщо людина зайде просто погрітися.

Також Мотичко додав, що на встановлення цієї техніки, а також камер спостереження, є спеціальна постанова Кабміну. За його словами, Сервісний центр перетворюється у режимний об’єкт.

— Тому ми ще встановили камери спостереження, — каже Мотичко. — Але ніяих обмежень для громадян не буде.

Володимир посилався на постанову Кабміну від 18 грудня 2013 року - 939 дск.

Але її неможливо знайти у вільному доступі. Вона розроблялася Службою безпеки України і слугує для службового користування.

Інформацію про це ми знайшли на сайті “Доступ до правди”.

Для прикладу: відповіді на запити, у яких люди просили надати текст цієї постанови.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юрий Бондарук

    Бо "ми чиновники, а ви бидло", так це потрібно розуміти!
  • Oleksandr Stoliarov

    До сраки текст постанови. Постанова не може обмежити право людини на доступ. Якщо вже говорити про текст, то ДСК - це не на документ накладається, а на інформацію в ньому
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up