У разі погіршення погодних умов на Вінниччині працюватимуть мобільні пункти обігріву

У разі погіршення погодних умов на Вінниччині працюватимуть мобільні пункти обігріву
  • Вчора, 20 грудня, в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг начальника Управління дорожнього господарства ОВА Артема Войтовича.
  • Спікер підкреслив, що в умовах воєнного стану забезпечення безпеки дорожнього руху для безперебійного транспортного сполучення та логістичних перевезень є життєво важливим.
  • Важливо не допустити та попередити можливі надзвичайні ситуації, спричинені несприятливими погодними умовами (ожеледиця, сильний снігопад тощо).

У разі погіршення погодних умов на Вінниччині готові розгорнути мобільні пункти обігріву. Також заготовили достатню кількість матеріалів для посипання доріг та підготовили спецтехніку. Про це на брифінгу розповів начальник Управління дорожнього господарства ОВА Артем Войтович.

До осінньо-зимового періоду 2023-2024 заготовили 70 тисяч тонн фрикційних матеріалів, 4,7 тисяч тонн солі, та 62,5 тонн пально-мастильних матеріалів. Також до роботи готові 386 одиниць техніки на дорогах загального користування та стільки ж на вулицях і дорогах комунальної власності.

— Органи місцевого самоврядування та виконавчої влади спільними зусиллями створили резерв протиожеледних сумішей, солі та пально-мастильних матеріалів. Також затвердили Порядок взаємодії підрозділів при загрозі виникнення надзвичайних ситуацій на дорожній мережі області. А у разі необхідності — розгортатимуться мобільні пункти обігріву, — зазначив очільник управління.

Відео дня

Також Артем Войтович повідомив, що у жовтні цього року в області силовики та надзвичайники провели спільні тренування при загрозі виникнення ситуацій, що можуть ускладнити рух на дорогах.

Задля уникнення ускладнення руху на дорогах області проводитиметься моніторинг, а у разі виникнення надзвичайних ситуацій — вчасне реагування на них. У період погіршення погодних умов будуть патрулюватися дорожні ділянки, що мають підвищений трафік та є потенційно небезпечними. А пасажирам та перевізникам попередньо повідомлятимуть про загрози на дорогах та зміну маршрутів екстреної медичної допомоги.

 

Читайте також:

Безпека на дорозі в зимовий період: поради для всіх учасників дорожнього руху

Дорогу розширили, а про зупинку забули? Про ремонт на Василенка-Пирогова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Volodymyr Mayboroda

    Це на додаток до пунктів "незламності"?

keyboard_arrow_up