У Хмільнику згорів санаторій: люди стрибали з вікон

У Хмільнику згорів санаторій: люди стрибали з вікон
Одна людина загинула, десятеро доставлені в лікарню, через отруєння димом внаслідок пожежі, що виникла у лікувальному корпусі №3 санаторію “Поділля” у Хмільнику Вінницької області.

- Факт загоряння зафіксований о 23 годині 30 хвилин 7 лютого, - повідомив працівник прес-служби обласного управління рятувальників Віталій Семенюк, який був очевидцем гасіння пожежі. - На дев'яту годину ранку, 8 лютого, дим ще йшов із сьомого поверху. Жоден із рятувальних підрозділів у той час ще не залишив місце надзвичайної події.

Відео дня
>
Гасіння пожежі ускладнювала погана видимість. Велику задимленість спричинив пластик, яким обшиті стіни в коридорах будівлі. 

 

- Відпочивальники, а їх було приблизно 150, рятувалися переважно через вікна. Один із чоловіків вистрибнув із четвертого поверху. Його доставили в лікарню з важкими травмами. Дехто спускався на простирадлах. Чоловіка, в якого стався серцевий напад, виніс з вогню начальник караулу Хмільницької пожежної частини Камбаров, - говорить Віталій Семенюк.  


Пожежник на руках тримав хворого, спускаючись із четвертого поверху по пожежній драбині.
– У такий спосіб навіть одному важко рухатися. Звичайно, ризикував і своїм життям, і життям людини, яку врятував, - розповів Віталій Семенюк.
Вогонь забрав життя однієї з відпочивальниць. Це жінка літнього віку, її особу ще не встановили. Евакуйованих відпочивальників розмістили в інших корпусах.
За словами Віталія Семенюка, будівлю вогонь пошкодив приблизно на третину.


Нагадаємо, 7 лютого вночі в Хмільнику загорілася двоповерхова будівля клубу „Санаторій Поділля”. За інформацією прес-служби рятувальників області, вогонь перекинувся на восьмиповерховий адміністративно-спальний корпус. У цей час там перебувало більше 150 людей - відпочиваючих та персоналу. У гасінні пожежі та порятунку людей брали участь п’ятнадцять відділень оперативно-рятувальної служби, Хмільницький районний відділ міліції. Загалом - 68 рятувальників та 15 одиниць спецтехніки.


Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група обласного управління міліції, яку очолює начальник слідчого управління Анатолій Хорзов. За повідомленням відділу зв'язків з громадськістю обласної міліції, триває розслідування причин пожежі.
Прокуратура Вінниччини порушила кримінальну справу за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвели до загибелі людей та великих матеріальних збитків.



Список постраждалих у пожежі:
1. Косецький Геннадій Михайлович, 9.05.1962 р.н., Молдова, Бєльци (стан важкий).
2. Ковтонюк Любов Іванівна, 7.10.1956 р.н. с. Голодьки. (стан середньої важкості), працівник санаторію.
3. Павлюк Андрій Олександрович, 20.05.1970 р.н., Харків.
4. Пісич Микола Олександрович, 11.05.1954 р.н., Полтава.
5. Корженєвська Любов Петрівна, 29.03.1952 р.н., Дніпропетровська область.
6. Чижиков Анатолій Борисович,26.01.1953 р.н., Маріуполь.
7. Кисіль Тетяна Андріївна, 30.06.1960 р.н., Коблєво
8. Капітанчук Олександр Володимирович, 18.09.1979 р.н., Київ.
9. Капітанчук Володимир Іванович, 27.04.1957 р.н., Київ.
10. Спіян Олександр Дмитрович, 28.05.1974 р.н., Одеська область.
11. Ільїна Ганна Миколаївна, 11.11. 1944 р.н., Росія, Володимирська обл., Кіржач.

Читайте також:
На Вінниччині горів санаторій

Детальніше читайте тут:
Пожежа у санаторії Хмільника пов'язана з помстою?

Ще одна людина померла після пожежі в санаторії Хмільника

Постраждалим від пожежі у Хмільнику відшкодували збитки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    Санаторій спалив головний бухгалтер. Мала бути аудит. перевірка, а він крутив великі афери. От і спалив щоб уникнути тюрми.

    Anonymous reply Anonymous

    Шановний Серж бухгалтерія не згоріла. І Ви напевно навіть уяви не маєте, що таке аудит перевірка.ха-ха.
  • Anonymous

    Кто-то хочет прикарманить хмельницкие санатории ("Подилля", "Хмильнык"), купить их за бесценок.
  • Anonymous

    жалко людей((
  • Anonymous

    Я у відчаї. Якісь придурки підпалили. Жах:'(
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:41 У благодійному матчі профі з «Чайки» подужали аматорів з «Універ-Динамо» 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 13 по 20 травня, які ви могли пропустити 20:11 Ювілей Барської організації незрячих відзначили змаганнями з інтелектуальних ігор 20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up