Суд виправдав водія автобуса, якого підозрювали, що «під кайфом» возив людей

Суд виправдав водія автобуса, якого підозрювали, що «під кайфом» возив людей
  • На суді не вистачило доказів вини водія. А вінницькі патрульні стверджують, що їх на розгляд навіть не викликали.

Патрульні поліцейські повідомляли, що 6 лютого вони та працівники Укртрансбезпеки проводили рейд по порушенням у сфері пасажирських перевезень. Приблизно о 9:00 на вулиці Замостянській зупинили автобус маршруту Лука-Мелешківська – Вінниця.

Поліцейські помітили у водія ознаки наркотичного сп'яніння: нечітку вимову, порушену координацію рухів – інформація з рапорту патрульного. Також у водія знайшли «порошкоподібну речовину білого кольору невідомого походження та пристрій для вживання наркотичних речовин».

На місце викликали слідчо-оперативну групу, яка вилучила речовини та пристрій. Після цього чоловіка відвезли у наркодиспансер, де лікарі знайшли у його організмі амфетамін та канабіс. Патрульні склали протокол про нетверезе керування.

Відео дня

На лікаря, який допустив, щоб водій в такому стані перевозив пасажирів, також склали відповідні адмінматеріали.

Що вирішив суд?

Розгляд справи відбувався 5 квітня у Вінницькому міському суді. Слухав Сергій Клапоущак.

Олександр Іванович Дзісь — саме на нього був складений протокол — своєї провини не визнав. Він сказав, що його батько — підприємець, який обслуговує пасажирський маршрут. Іноді людей возить батько, іноді — сам Олександр. Але у цей день автобусом керував батько. «ПАЗ» стояв на зупинці, чекав на пасажирів. Олександр вийшов з автобуса, пив каву, батька в цей час поруч не було. До нього підійшли поліцейські і сказали надати документи. Далі — наркодипансер, протокол...

На розгляді був і батько чоловіка. Він сказав, що 6 лютого — у день цих подій — син проходив зранку медкомісію, тому автобусом керував батько. Коли автобус стояв на Замостянській — підійшли поліцейські... Однак син за кермом автобуса не перебував, автобусом не керував.

Суд послухав цих людей, а також ще одного свідка, який підтвердив слова водіїв. Суддя Сергій Клапоущак повірив, що поліцейські не зупиняли авто, а просто причепилися до людини, що стояла поряд. Винним Олександра Дзіся не визнали.

Також у постанові суду зазначено, що інспектор поліції викликався на засідання для надання пояснень на спростування вищенаведених обставин, однак той не прийшов.

Що на це кажуть у поліції?

Прес-секретар патрульної поліції Вінниці Тетяна Фіщук у коментарі журналісту зазначила, що поліцейських навіть не викликали на розгляд.

Також додала, що працівники відділу безпеки дорожнього руху зв’язувалися з перевізником і бачили документ, що саме цей водій проходив лікаря і механіка вранці перед виходом на маршрут. Тому і були складені матеріали на лікаря, який допустив, щоб водій в такому стані перевозив пасажирів.

За словами Тетяни, відео зупинки автобуса поліцейськими не збереглося.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Тетяна Гаврилюк

    Ще один доказ "правосуддя", або все що потрібно знати про суди України.,
  • З.А.Глядач

    "знайшли «порошкоподібну речовину білого кольору невідомого походження та пристрій для вживання наркотичних речовин»."

    "Невідома" речовина? А може то сіль чи сода? Чи пудра цукрова? Поліцаї віддавали її на аналіз? "пристрій для вживання..."? Поліцаї знають,що це таке,мали з ним справу?
  • Задунайский Торонтуй

    Миня от рогулизмов РИА ажтрисёт. Под каким "кайфом", Мекита? Ты журналист или конюх? В стані алкогольного сп'яніння.
  • Олег Петрович

    Слава Україні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up