Що по чому? Скільки коштують дитячі автокрісла на ринку, в магазинах та інтернеті

Що по чому? Скільки коштують дитячі автокрісла на ринку, в магазинах та інтернеті
  • За перевезення дитини без автокрісла в автівці невдовзі доведеться платити штраф — 510 гривень. За повторне порушення — вже 850 гривень.
  • Роздивились, яку суму потрібно буде викласти вінницьким водіям за новенькі автокрісла, та розпитали продавців, що краще обрати.

Трішки теорії

Дитяче автокрісло виконує ту ж роль, що і пасок безпеки для дорослих — захищає. Ремінь має проходити по ключиці, через грудну клітину та кістки стегон, оскільки саме вони захищають внутрішні органи. У разі ДТП правильно пристебнута людина може отримати травми, але вони будуть сумісні з життям. Якщо ж ремінь проходитиме по шиї, або животу це загрожує зайвими травмами, або навіть задушенням. Дитяче автокрісло дозволяє правильно пристебнути дитину, відповідно до її зросту. До того ж зафіксує її на місце та не дає повзати по сидінню під час руху, а також додатково захищає голову і плечі з боків. Але важливо, аби крісло підходило дитині.

В залежності від віку дітей, які можна у них садити, автокрісла поділяють на групи:

  • <

    Відео дня
    /li>

Окремо можна виділити бустери. Узагальнено — це лише сидіння від автокрісла, яке може пристібатися ременями безпеки. У бустери можна садити дітей від 15 до 36 кг (від 4 до 12 років).

За способом кріплення автокрісла поділяють на ті, які фіксуються штатними ременями автомобіля та Isofix (передбачає присутність спеціальних кронштейнів на нижній платформі автокрісла і відповідні характеристики авто).

Центральний ринок

Автокрісла на ринку шукали у магазинах, де продають дитячі коляски. На центральному ринку «точки» згруповані праворуч від входу.

Продавчині розповідають, що останнім часом за дитячі автокрісла стали частіше запитувати. Про зміни, які запланували вони вже чули, але поки ще не розбирались.

— То це тепер людина яка сідає з дитиною у таксі має думати про автокрісла, чи таксист? Просто цікаво, що вони там напридумували, — каже одна з продавчинь.

Найдешевше крісло універсал, яке ми знайшли коштувало 2400 гривень. Виробник — Польща. Підголів’я у ньому може підійматися на таку висоту, що туди сяде навіть дорослий.

— Розраховано на те, що дитина може бути росла, тому так, — каже продавець.

Найдорожче крісло, яке нам запропонували на ринку — 3 850 гривень. Але воно нічим особливо не відрізнялось від найдешевшого крім більш практичного чорного кольору.

Магазини

Ціни у вінницьких магазинах дуже різні. Все також залежить від виробника та бренду магазину. Крісла дорожчого сегменту йдуть з маркуванням, що вони пройшли краш-тест. У них знімається обшивка. Можна також знайти не просто звичайних кольорів, а й, наприклад, з героями мультсеріалу «Щенячий патруль» чи «Спайдермен».

У деяких магазинах під автокрісла виділений спеціальний консультант, яких добре розбирається в темі. В інших, навіть з гучними іменами — ні. Нам довелось зустрітись з тими та іншими.

— Виходить таксистам потрібно брати два автокрісла?! Бо як же вони будуть возити й зовсім маленьких дітей і трохи доросліших?! — каже один з консультантів. — З Isofix найдешевше крісло універсал у нас коштує 4500 гривень. Якщо в машині немає Isofix, можна взяти найдешевше на ременях. Воно обійдеться за 3300 гривень, — каже консультант.

Найдорожчі крісла універсали, які ми знайшли в іменитому дитячому магазині вінницького ТЦ коштувало понад 9 тисяч гривень. Це крісло американського виробника з маркуванням про те, що вони пройшли краш-тест та мають повітряну подушку безпеки.

Продавець зізнається, що нещодавно на деякі позиції були суттєві знижки, але зараз вони закінчились. Щодо «чорної п’ятниці» поки не знає.

— Нам не повідомляють чи будуть знижки в такі дні, інколи для нас самих це сюрприз, — каже продавець.

Інтернет

В інтернеті шукати дешеві та дорогі позиції набагато легше, бо можна відсортувати їх за допомогою фільтру, але доведеться довіряти опису. «Помацати» продукцію не можна.

Найдешевше б/у крісло, яке ми знайшли на дошках оголошень по Вінниці, коштувало 700 гривень. Це автокрісло Chicco для наймолодших дітей. (Найдешевше нове автокрісло цієї популярної фірми, яке ми зустріли у вінницькому магазині коштувало 3600).

Автокрісла найдешевших категорій, які показав нам один з популярних інтернет-магазинів коштують 450 — 550 гривень. Це безкаркасні крісла, які нам навіть не пропонували у магазинах та на ринку.

Найдорожче автокрісло призначене для дітей від 0 до 4 років коштує понад 21 тисячу гривень. У ньому є ніжка, яка не додатково не даватиме кріслу перекинутись та система «розвантаження спини».

Найдешевше безкаркасне крісло на aliexpress (з повною комплектацією та знижкою 40 %) ми знайшли за майже 300 гривень.

Бустери коштують від 380 до 700 гривень.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Человек

    А ещё у детских кресел есть срок годности, и бо за несколько лет материалы из которых они произведены могут за 10 лет потерять свои свойства и уже не будут на столько прочными или мягкими, чтоб полноценно защищать во время дтп
  • Человек

    А СКОЛЬКО СТОИТ ЖИЗНЬ РЕБЁНКА?????  Неужели дешевле какого-то кресла??? Те кто против них, посмотрите видео в интернете с краш тестами машин с манекенами детей в креслах и с тем как они выскальзывают из рук и смертельно придавливаются телами родителей. Системы активной безопасности любого автомобиля не смогут спасти ребёнка, если он не в кресле, а могут сделать только хуже. Так что те кому не безразлична жизнь детей обязаны позаботиться об их безопасности!!! А если они на столько глупы что это не понимают, то конечно нужно вводить штрафы, только желательно ещё большей суммы. А ещё ребёнка в кресле на много удобнее возить чем без него
  • Юрій

    Ті водії, які просто підвозили батьків з дітьми по дорозі тепер або платитимуть штрафи або посилатимуть їх... (в міський транспорт).
  • Бус центр

    жду первых штрафов и споров
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up