Руки на кермо, з авто не виходити. 10 “сюрпризів”, які підготувало МВС для водіїв

Руки на кермо, з авто не виходити. 10 “сюрпризів”, які підготувало МВС для водіїв
П’яний водій цього Volkswagen 11 листопада протаранив ВАЗ і зніс світлофор на Пирогова. Чи допоможуть реформи від МВС зменшити аварійність? Експерти кажуть, що ні
  • Скоро водії будуть змушені давати в руки поліцейським “права”;
  • Штрафи за перевищення швидкості стануть більшими, ніж “мінімалка” в Україні;
  • Так Аваков пропонує вирішити проблему смертності на дорогах

Ще 10 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні "склалася катастрофічна ситуація в сфері безпеки дорожнього руху".

За дев'ять місяців нинішнього року зареєстровано вже 117 тисяч ДТП. Щодоби аварії забирають життя восьми людей, а ще 92 - отримують травми.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВАЗ в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Два тижні тому, 14 листопада, у парламенті зареєстрували законопроект №7286, за яким штрафи за порушення правил дорожнього руху збільшаться в рази.

Відео дня

Зміни можуть торкнутися Кримінального та Адміністративного кодексів, законів "Про дорожній рух" та "Про Національну поліцію".

Що про це кажуть вінницькі водії?

 

Тимчасове посвідчення водія

Молодому водію “права” будуть давати на два роки. Якщо за цей час його оштрафують більше, ніж два рази, то для продовження посвідчення потрібно буде складати іспити наново. Якщо порушень не було - просто обміняти на нове.

Читайте також:

Водійське посвідчення буде дійсним лише два роки. А що далі?

«Для безпеки руху не зроблено нічого»

Володимир Караваєв,
експерт з питань безпеки дорожнього руху

— Пропозиції МВС можуть привести до погіршення ситуації на дорогах. Вони абсолютно не впливають на зниження аварійності. Повернення до тимчасових водійських посвідчень свідчить про безпорадність МВС в питаннях допуску громадян до безпечного керування авто. А продовження термінів розгляду справ за нетверезе керування збільшить час перебування за кермом любителів хильнути. Замість зменшення потенційно небезпечних водіїв, ми отримаємо їх збільшення.

— З точки зору безпеки дорожнього руху, а отже, зменшення аварійності та смертності, не зробили нічого, — коментує Караваєв сайту autonews.ua. — Усі законопроекти мають подвійну складову. Перша — публічна для суспільства, мовляв, «ось, так ми боремося зі смертністю». Маю на увазі останні ініціативи зниження швидкості до 50 км/год., підняття штрафів. Друга - підсилення повноважень поліції через порушення цивільних прав громадян. Передати поліцейському “права”, заглушити авто, покласти руки на кермо, вийти з машини, стояти по стійці струнко, - як це впливає на безпеку руху? Після вбивства поліцейських у Дніпрі вони заявили, що повинна бути презумпція правоти поліцейських. Але це аж ніяк не впливає на безпеку людей на дорогах.

«Не реформи, а розвал»

Вадим Володарський,
адвокат

«Рівень підготовки поліцейських просто жах. Ті матеріали, які від них надходять до судів, не витримують критики. Кричать, що суди не розглядають справи по водінню у нетверезому стані. Перша причина - не вистачає суддів. Вони масово звільняються на хвилі цих реформ, які влада почала. Це не стільки реформи, скільки розвал насправді. А друге - приходить до суду матеріал, а суддя бачить, що порушень при складанні стільки, що він його розглянути не може в принципі. Два варіанти: закрити справу за відсутністю складу злочину, тому, що немає доказів, отриманих за законом (навіть якщо водій насправді був п'яний); або відправити на доопрацювання у поліцію. А там за цей час закінчуються терміни. І водія-п'яницю знову не покарано.

П'яниці, у яких забрали права, продовжували їздити без них. Збільшення штрафів тут не допоможе, тому, що люди, які на таке порушення йдуть, вони розраховують на те, що їх не спіймають. Усі спроби вирішити цю проблему методами, спрямованими на посилення покарання для водіїв, насправді ні до чого привести не можуть», — коментує Володарський сайту autonews.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Борис Романюк

    Що зробили з Пашинським? Нічого, - вийшов героєм України. Влада повністю безсила боротися з корупцією у верхах, а вони нам штрафи та техогляди пропонують. Хто при грошах та владі їх ніякими штрафами не налякаєш, вони завжди відмажуться. Повна зміна влади може дати надію.
  • Юрий Бондарук

    ТРЕБА ВИХОДИТИ НА ВУЛИЦІ, бо скоро докатимось: "больше трех не собираться"
  • Валерка

    """Руки на кермо, з авто не виходити. 10 “сюрпризів”, які підготувало МВС для водіїв"""

    Це тільки мені здається що ми потехеньку, але впевнено крокуємо у бік поліцейської держави?
  • fank franko

    Шановні.Ви забули,хто і на захисті чиїх інтересів стоїть в олігархічній державі.На сьогодні конституція не діє,а гарант є гарантом тільки статків і благополуччя себе ,своеї сім'ї та свого бізнесу.

    Юрий Бондарук reply fank franko

    100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up