Розвиток велоВінниці. У 2021 році мережа збільшиться ще на 11 км

Розвиток велоВінниці. У 2021 році мережа збільшиться ще на 11 км
  • У 2021 році в Вінниці нові веодоріжки вже облаштували на Сабарівському шосе та вздовж вулиці Гальчевського на Старому місті.
  • Також тривають роботи на Данила Нечая — у рамках комплексної реконструкції магістралі.

Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов у Фейсбук.

— Розраховуємо, що на кінець року по місту вже буде до 90 км велошляхів. А все починалось 10 років тому з велосмуг на Космонавтів, — каже Сергій Моргунов.

За його словами, якісна велоінфраструктура не просто тренд. Це необхідність для сучасного міста, де дбають про мобільність та екологію.

Відео дня

— Мене радує, що на сітібайки пересідає все більше вінничан. І ми повинні далі працювати, щоб велосипедистам було комфортно пересуватись містом, зазначає мер Вінниці.

ВелоСТО, 110 км шляхів та нові станції прокату. Як будуть розвивати вело-Вінницю?

На сьогодні на території міста налічується 83,6 км. велосипедної мережі. У місті діє 25 станцій велопрокату Nextbike на 180 велосипедів.

В міськраді, нагадаємо, схвалили програму розвитку велоруху у Вінниці. Її термін реалізації — 2021-2023 роки та бюджет — один мільйон гривень. Серед цілей програми: 110 кілометрів велошляхів, райони Вінниці з’єднані велодоріжками з центром міста, а велопрокат Nextbike має 45 станцій.

— Для популяризації екологічного двоколісного транспорту у місті проводяться різні заходи. Серед них – Велодень, флешмоби, велоперегони, марафони тощо. З початку року клуб рандоннерів (з фр. тривала подорож) st. Matras RC провів повну серію заїздів Randonneurs Starter (заїзди на 50 км, 100 км та 150 км.).Також 2 бревети (велозаїзд на довгу дистанцію) на 200 км і 2 бревети 300 км  у залік AUDAX CLUB PARISIEN, — повідомляють у вінницькій міській раді.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Аркадий Крысько

    на таких справах, гарно крадеться ...
  • AK

    За велодоріжками потрібен догляд: багато таких горбатих як бруківка, деякі засипані відсівом і перетворились на стежки, частина кущами заросла, а частину і велодоріжками важко назвати, адже це тротуар поділений на вузькі смужки.
  • Наталія Новицька

    Не розумію до чого тут мер , ніхто нікого силою не садить на велосипеди .
  • Виктор Васильев

    Нажаль, збільшелася лише на папері. Не хочу прогнозувати скільки відсотків велодоріжок вже навіть не знайдешь... Безумовно це добре, треба розвиватися, але і тє що є не покидати...а тримати в належному стані.

keyboard_arrow_up