Райавтодор отримав штраф за слизькі дороги. Але вини не визнає

Райавтодор отримав штраф за слизькі дороги. Але вини не визнає
  • Біля Агрономічного у аварії зіткнулися «Ланос» та «Волга»
  • Водія останньої з машини витягали рятувальники. Чоловіків забрала швидка.
  • Поліція виписала штраф… райавтодору, бо не посипали дорогу під час ожеледиці.
  • Триває слідство

Аварія сталася на восьмому кілометрі Гніванського шосе, у понеділок, 16 січня. Обох водіїв забрали до лікарні. Одному 30 років, іншому — 42. У машинах, крім водіїв, не було пасажирів.

Що сталося

— «Волга» їхала у бік Гніваня, «Ланос» — до Вінниці. Як розповіли очевидці, «Волгу» почало «носити» по дорозі, через що вона і зіткнулася з іншим автомобілем, — каже прес-секретар обласної поліції Вадим Кобзар. — Коли поліцейські оформляли ДТП, з’ясувалося, що дорога знаходилася у неналежному стані. Не посипана сіллю та піском. На головного інженера райавтодору склали постанову за ч. 1 ст. 140 КУпАП. За фактом неналежного утримання, це не пов’язано з аварією. Також за фактом ДТП було відкрите кримінальне провадження за ст. 286 Кримінального кодексу.

Відео дня

У поліції пояснили, що на час розслідування було призначено ряд експертиз, які мають встановити причину аварії. Якщо з’ясується, що ДТП сталося саме з вини вінницького райавтодору, то буде складена постанова за ч.4 ст. 140 Кодексу про адміністративні порушення — там йдеться вже про постраждалих внаслідок аварії.

Читайте також: Подробиці ДТП біля Агрономічного: винна слизька дорога. Відповідатиме райавтодор

Автодор вину не визнає

Начальник відділу експлуатації підприємства «Вінницький облавтодор» Іван Черкас розповів, що дорога була посипана. От тільки за кілька годин до аварії та до снігопаду.

— Дорога була оброблена, — каже Черкас. — Потім потеплішало, лід трохи розтанув і знову замерз. У нас є терміни, прописані у державних стандартах, згідно з якими ми маємо посипати дорогу. Ми їх дотримувалися. Тому чекаємо результатів слідства.

Прес-секретар Служби автомобільних доріг Вінницької області Ніка Чернега запевнила, що кожної доби працювати виходять десятки спеціальних автомобілів, які розчищають та посипають дороги. Також вона підтвердила, що такі протоколи на районні автодори складають не вперше.

Олександр Сарафанюк, адвокат

Усе залежить від експертизи

— На мою думку, це можливо лише за наявності відповідних та належних доказів. Тобто, якщо спочатку правильно задокументувати дорожньо-транспортну пригоду, огляд місця ДТП, пошкодження машини і т. п., то за цими доказами можливо призначити експертизу, де поставити запитання експертам: чи була якість дорожнього покриття причиною ДТП? Якщо експерти нададуть позитивну відповідь, тоді можливо притягнути автодор, як відповідача. За інших умов не можливо.

Штраф або арешт

Частина 1 статі 140, за якою наразі вже складена постанова, передбачає штраф 1020 гривень. Якщо виявиться, що саме через слизьку дорогу сталася аварія, то вінницькому інженеру з райавтодору загрожує ще один штраф — 850 гривень або адміністративний арешт до 10 діб.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    нисколько. процедура наложения административного взыскания уже нарушена. не может на человека накладываться два штрафа за один проступок по одной и той же статье админкодекса. потому как ч. 4 ст. 140 ссылается на ч. 1 только в том случае если имело место ДТП. а оно имело место. потому надо было сначала установить все обстоятельства ДТП, в том числе проверить путевые листы автомобилей задействованных на обработку дороги, время выявления гололеда (который кстати должна выявлять и полиция), доказать что время на его ликвидацию согласно нормативов вышло и что именно гололед был причиной ДТП (а не водитель который ехал 100 - 110 км/час) и только потом принимать решение об наложении административного взыскания. а поскольку то ч. 1 то ч. 4 этого сделано не было. а нарушение процедуры - это 100% отмена постановления в суде.
  • Паша Д

    так  скільки він заплатить????конкретно!?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up