П’ять найбільш резонансних ДТП 2018-го. Дані по аварійності у Вінниці

П’ять найбільш резонансних ДТП 2018-го. Дані по аварійності у Вінниці
  • 16 людей загинули, 181 — травмувалися в ДТП, що сталися у Вінниці з початку року.
  • Дізналися, що найбільше збивають пішоходів на проспектах Юності та Коцюбинського.
  • А ще пригадайте найрезонансніші аварії, які трапилися у 2018-му.

Ми відібрали кілька аварій, новини які найбільше переглядали та коментували читачі на сайті 20minut.ua. А ще зробили запит в управління патрульної поліції Вінницької області та отримали статистику по аварійності в місті та по кількості складених адмінматеріалів по порушенням у сфері безпеки дорожнього руху.

Смертельна ДТП в’їзді у Вінницю

Аварія сталася 4 вересня, приблизно о 9.00. На світлофорі біля «Епіцентру» водій автомобіля «Мерседес» збив людину, який переходив дорогу, ведучи поряд із собою велосипед. На проїжджу частину чоловік вийшов, незважаючи на забороняючий сигнал світлофора. Від удару пішохід загинув на місці аварії.

Відео дня

Свідки з місця ДТП повідомляли, що гальмівний шлях автомобіля був близько ста метрів. У матеріалах справи написано, що водій дійсно перевищив швидкість. Їхав приблизно 129.3–134.9 км/год, що підтверджується висновками експертиз. Слідчі вважають, що аварії та її трагічних наслідків можна було б уникнути, якщо б водій їхав із дозволеною швидкістю. Сам водій провину визнав повністю.

В останній оприлюдненій судовій ухвалі по цій справі чоловіку обрали запобіжний захід — домашній арешт, який діє з 22.00 до 6.00 аж до 27 січня 2019 року.

Двоє загиблих у ДТП на Бучми

Аварія сталася на вулиці Бучми 22 квітня. За версією слідства, водій за кермом «Mercedes A 160» з необережності на заокругленні дороги виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з «Opel Vectra».

Чоловік, що керував «Mercedes» загинув на місці. Другого водія не змогли врятувати в лікарні.

Ми ще не отримали інформації від поліції про те, чи відкрита справа зараз. Але, зважаючи на те, що у судовому реєстрі кілька місяців не з’являється ніяких ухвал про перебіг розслідування, ймовірно, справу вже закрили. Чекаємо відповіді на запит.

П’ять авто, один загиблий

Вранці 27 липня на вулиці Лебединського сталася аварія за участі п’яти авто. У матеріалах справи написано, що водій за кермом BMW 525 виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з Mitsubishi Lancer. Після удару BMW повернувся у свою смугу, але там уже зіткнувся з Citroen Berlingo. Це ще не все — BMW знову опинився на «зустрічці» і вдарився об мікроавтобус Opel Vivaro.

«Опель» відкинуло на в іншу смугу руху, де в нього в’їхала вантажівка «МАН».

— У результаті аварії каретами швидкої допомоги до лікарні доставлені водій BMW, водій та пасажир мікроавтобуса Opel Vivaro. На жаль, у лікарні під час надання медичної допомоги водій BMW помер, — розповідали в поліції.

Ми ще не отримали інформації від поліції про те, чи відкрита справа зараз. Але, зважаючи на те, що у судовому реєстрі кілька місяців не з’являється ніяких ухвал про перебіг розслідування, ймовірно, справу вже закрили. Чекаємо відповіді на запит.

ДТП із пішоходом у центрі

Водій за кермом позашляховика Lexus LX 470 на смерть збив пішохода, який переходив дорогу по «зебрі» від Центрального парку в сторону «Універмагу». На жаль, пішохід не вижив.

— До матеріалів справи долучені відео з вуличної камери спостереження, яка прямо дивиться на цей перехід, — говорить Олійник. — Там видно момент наїзду на пішохода. Є свідки, які бачили аварію, вони також дали свідчення. Будуть призначені експертизи, які встановлять чи міг водій уникнути зіткнення, чи могли пішохід та водій бачити одне одного.

У програмі «Свідок» на каналі «НТН» водій автомобіля сказав, що пішохід кинувся йому під колеса. Говорить, що бачив, як той спершу стояв та пропускав автомобілі.

Читайте також:

Суддя збив велосипедиста

Аварія сталася 3 серпня неподалік Якушинців. За кермом «Nissan Murano» був суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду Олександр Боровицький.

За матеріалами слідства, він збив велосипедиста, який на велосипеді переїжджав дорогу по «зебрі». Від отриманих травм чоловік загинув на місці.

В останній оприлюдненій ухвалі суду слідчий просить дозволу взяти відео з камер спостереження, які встановлені в кафе навпроти пішохідного переходу, на якому сталася ДТП.

Аварійні місця

Найбільше стається аварій, у яких травмуються люди:

  • площа Гагаріна — 8 ДТП;

  • перехрестя Замостянська / Брацлавська — 8 ДТП

  • перехрестя Пирогова / Блока — 7 ДТП

Найбільше збивають пішоходів:

  • проспект Юності, 51 (біля «АТБ») — 3 ДТП

  • проспект Коцюбинського, 76 — 2 ДТП

  • Хмельницьке шосе (Західний автовокзал) — 2 ДТП

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up