Водію дали десять років тюрми за п'яну ДТП біля Жмеринки, де він збив двох пенсіонерів

Водію дали десять років тюрми за п'яну ДТП біля Жмеринки, де він збив двох пенсіонерів
До 10 років ув’язнення засудили водія, який смертельно травмував двох пішоходів
  • У Жмеринському районі сталася трагедія. Пенсіонери йшли по узбіччі дороги та їх збив п'яний водій ВАЗу.
  • Від отриманих травм 67-річний чоловік помер на місці пригоди, 77-річна жінка померла у лікарні під час надання медичної допомоги.
  • Після наїзду водій намагався втекти, але свідки заблокували його автомобіль та викликали поліцію.

Автопригода сталась 11 вересня 2022 року в селі Васютинці Жмеринського району.

— 67-річний водій автомобіля «ВАЗ», житель Хмельницької області не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя дороги та здійснив наїзд на двох пішоходів — 67-річного чоловіка та 77-річну жінку, місцевих жителів, — розповідали в обласному главку поліції Вінниччини одразу після аварії.

У результаті аварії чоловік загинув на місці події. Жінку з численними травмами госпіталізували до лікарні, де вона невдовзі померла.

Відео дня

Встановлено, що водій автомобіля не постраждав.

— Він перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння та намагався втекти з місця події, — додавали тоді у поліції.

Слідство завершили, був суд

Днями обласний главк поліції повідомив про вирок суду.

— Перевищивши дозволену швидкість руху у населеному пункті, водій виїхав на узбіччя дороги та допустив наїзд на двох людей. Залишивши потерпілих в небезпеці, водій не зупиняючись продовжив рух, — йдеться у повідомленні.

За висновком лікарів чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Барський районний суд Вінницької області визнав обґрунтованими доводи прокурора обласної прокуратури та визнав винуватим 67-річного жителя  Хмельницької області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених четвертою частиною статті 286-1 Кримінального Кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинили загибель кількох осіб), першою частиною статті 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан).

— У судовому провадженні прокурор довів, що 11 вересня близько 16 години обвинувачений, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, рухаючись проїжджою частиною дороги по вулиці Центральній в с. Васютинці Жмеринського району здійснив наїзд на двох пішоходів похилого віку, які йшли узбіччям дороги у попутному напрямку, та покинув місце пригоди, залишивши потерпілу в небезпечному для життя стані, — розповідають у Вінницькій обласній прокуратурі.

Вироком суду обвинуваченому призначили покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років. До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

 

Читайте також:

Смертельні ДТП: п'яний на ВАЗі збив двох людей, а водій Mercedes вилетів на зустрічну

«Мабуть, найдорожча аварія у Вінниці»: на Соборній зіткнулися дві BMW, одна за два мільйони

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергей Валерьевич

    😡За вбивство двох людей 10 років?😡
    🤬Дебільні закони.😡
    За керування у стані сп'яніння, що призвело до смерті, має бути пожиттєве ув'язнення.

keyboard_arrow_up