Поліцейський «з комфортом» доставив п’яного додому, а машину — на майданчик

Поліцейський «з комфортом» доставив п’яного додому, а машину — на майданчик
  • Близько 2 години ночі вінницькі копи зупинили BMW, за кермом якого був п’яний чоловік
  • Освідували його на алкотестері, склали протокол і…
  • Водія їм стало так шкода, що патрульний сам сів за кермо його машини, завіз авто на арештмайданчик.
  • Потім посадив п’яного у поліцейський «Пріус» та доставив додому

Про це 20minut.ua повідомили вінницькі активісти коаліції громадських організацій «НІКА». Інцидент стався 23 січня. Де саме зловили нетверезого та на скільки проміле водій «продув» алкотестер прес-служба патрульна поліція поки не повідомляє.

Журналіст зв’язався зі сторожем арештмайданчику, який чергував у ту ніч — Леонідом Ковальським. Той розповів, що «коп» справді був за кермом BMW.

— Поліцейський був за кермом, поряд з ним сидів чоловік, — каже Леонід. — Можливо, власник чи водій BMW. Мені показали акт, за яким я мав прийняти машину. Я це і зробив. Більше мені нічого не відомо.

Відео дня

Начальник Управління патрульної поліції Вінниці Редван Усеінов у коментарі 20minut.ua сказав, що наразі проводиться службове розслідування. Якщо вину поліцейського буде доведено, він понесе суворе дисциплінарне покарання.

— Він порушив наказ 1395, — сказав Усеінов. — За що отримає дисциплінарне стягнення.

Активісти стверджують, що поліцейським, який складав протокол за нетверезе кермування по цій справі, був Ярослав Семенюк. Ймовірно, що саме цей патрульний був потім за кермом BMW. Крім того, що коп сам завіз машину на майданчик, він доставив п’яного водія на службовому авто додому.

Наказ, про який згадав Усеінов, забороняє поліцейському брати участь у здійсненні блокування або евакуації транспортних засобів у випадках, не передбачених законодавством.

Володимир Черкас, очільник ГО «Комітет безпеки руху»

«Патрульні стали слугами у п’яного злочинця»

— Це прикрий випадок в історії вінницької патрульної поліції. Випадок, коли патрульні почали служити не на користь українського народу, а стали слугами у п’яного злочинця. В той час, коли країна захлинається від дорожніх аварій, що здебільшого спричиняють саме нетверезі водії, вінницькій патрульні дозволили собі, за державний рахунок, бути екіпажем ескорту для пяного порушника, чим перекреслили зусилля тисяч громадян та соціально-активних обєднаннь, які ведуть боротьбу з авто-алкоголіками. Вважаю, що керівництво УПП не може пробачити підлеглих за такі дії та повинно позбутися тих, хто встав на сторону порушників Закону.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Сергій Кулик

    Працівник поліції вчинив як нормальна адекватна людина. До речі, ми рівняємось на розвинені країни, так от для прикладу в США існує практика доставки водія-порушника додому саме екіпажем поліції. Крім того, водій котрий не бажає сідати за кермо в стані алкогольного сп'яніння теж має можливість звернутись за допомогою до поліції, і поліцейський ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ доставити такого громадянина додому.
  • Миронов Евгений

    До каких пор народ Украины будет кормить сотни тысяч н*х*р* ни делающих м*с*р*в???

  • Ягужинская Анастасия

    И превратите копов в ментов, человек поступил по хорошему за что его теперь накажут.

    Потом не удивляйтесь за хрентвое отношение копов к водителям
  • Николай Кушнир

    Кашмар... Как так могло случиться?

    За что мы налоги платим?

    Это провал просто,полицыя не слуга народа а слуга ЗАКОНА!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up