Пішохід завжди правий? Верховний суд України прийняв важливе рішення

Пішохід завжди правий? Верховний суд України прийняв важливе рішення
  • Досить часто можна побачити, як люди перебігають дорогу у невстановленому місці.
  • Ігнорують пішоходи правила дорожнього руху й на переходах.
  • Чи пішохід завжди правий?

Крапку в цьому питанні нещодавно поставив Верховний суд України. Розглядаючи одну зі справ про наїзд на пішохода, судді прийняли рішення. За інформацією у Державному реєстрі судових рішень, водій позашляховика, що рухався на зелений сигнал світлофора. На дорогу раптово вискочила людина, а водій не міг відреагувати на зміну дорожньої ситуації.

ВСУ визнав, що вина в даному випадку повністю лежить на пішоході. Відповідно, він зобов'язаний відшкодувати другій стороні всі збитки пов'язані з ДТП.

Відповідальність пішоходів за порушення ПДР була і раніше прописана в Цивільному кодексі, проте суди при розгляді справ чомусь ігнорували цю норму. Відтепер ситуація змінюється. Тепер суди просто зобов'язані враховувати це рішення ВСУ, і далеко не завжди вони будуть вставати на бік пішоходів.

Відео дня

Не варто забувати, що правила дорожнього руху встановлюють для переходів певні обмеження. Зокрема, перш ніж ступити на проїжджу частину, слід переконатися в безпеці, в тому числі, і для інших учасників руху.

Опитування

Хто, на вашу думку, більше порушує правила дорожнього руху?

Дивіться історію про пішоходів, які також нагадали нам деяких звірів. У матеріалі використані суб’єктивні враження, оціночні судження, трохи гумору, відеоредактор.

Читайте також:

ДТП біля залізничного вокзалу: на «зебрі» водій автобусу збив 10-річну дівчинку

У Корделівці на «зебрі» водій збив трьох пішоходів. Жінка та двоє дітей у реанімації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (108)
  • Anton Z.

    мене турбує саме пункт про переконатися в беспеці. Тобто якщо за 500м видно машину, то не можна переходити? І навпаки, якщо водій бачить як виходить пішохід, то його можна давити тіпа так його взагалі не повинно бути видно. І так з пішоходів можна збивати гроші на ремонт(оновлення) машини.

    Це велике поле для зловживань.
  • Михаиил Цапук

    Так
  • К

    Вам всем
  • Игорь Невмержицкий

    Ні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up