Нові пріорітети руху та «лежачі поліцейські». Чи стане на площі Гагаріна менше аварій? (СХЕМА)

Нові пріорітети руху та «лежачі поліцейські». Чи стане на площі Гагаріна менше аварій? (СХЕМА)
  • Вже з четверга, 22 червня, на площі Гагаріна змінять пріорітетність руху транспорту;

  • Головною дорогою вважатимуть поворот з Пирогова та Соборну та навпаки;

  • У мерії назвали причини нововведень;

  • Чи зменшить це кількість аварії на площі?

З 22 червня внесуть зміни в організацію руху транспорту на площі Гагаріна. Головними дорогами будуть вулиці Соборна та Пирогова. Незабаром встановлять нові дорожні знаки та «лежачих поліцейських» (біля трамвайної зупинки «площа Гагаріна»).

Іван Юрченко, директор підприємства «СМЕД ОДР», яке займається організацією дорожнього руху у Вінниці, назвав три причини, через які будуть такі нововведення.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ВАЗ у Вінниці на Automoto.ua.

— По-перше, ми хочемо досягти, щоб водії, які їдуть по Хмельницькому шосе від Книжки, зменшували швидкість руху, — каже Юрченко. — Через перевищення швидкості на площі було кілька серйозних аварій. По-друге, громадському транспорту, який їде з Соборної на Пирогова, буде легше повертати. По-третє, будуть більш сприятливі умови для повороту з Пирогова на Хмельницьке шосе.

Відео дня

Зеленим кольором позначена головна дорога. Червоним — другорядна.

Автоексперт Олександр Зєрщиков вважає, що зміна пріорітетності також розвантажить Соборну, яка зараз перевантажена.

— У зв’язку з закриттям Київського мосту, по Соборній зараз рухається великий потік транспорту, — каже Зєрщиков. — Водіям буде легше повертати на Пирогова. Єдине, що поки люди не звикнуть до змін, на площі можуть траплятися аварії.

Журналіст вінницького «Дорожнього контролю» Денис Климов каже, що водії можуть думати, що на Гагаріна є круговий рух.

— Теоретично, зміна пріорітетів має зменшити кількість аварій, — говорить Климов. — Або, знаючи, що в Україні загальне правило про перевагу кругового руху, водії не будуть дивитися на знаки. Хоча кругового руху там немає. Зменшить кількість аварій підземний чи наземний перехід. Та правильні пріорітети.

Журналісти 20minut.ua писали про кілька аварій на площі Гагаріна. Зокрема, 16 березня там «ВАЗ» врізався у «Фольксваген». Двох людей забрала «швидка». А 25 травня водій BMW на чеських номерах збилв мотоцикліста. Двох водіїв забрали до лікарні через аварію, яка сталася 4 квітня.

Подивіться схему, яку показали у «СМЕД ОДР»:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Вячеслав

    Все проблемы решает светофор, на основную ветку - 90 сек, на боковую - 30 сек.

    Павлишин Сергій reply Вячеслав

    светофор это неподьемно дорого !!!!))

    теперь ждем аварий, так как было на площади 8 Марта после изменения главной - что не день то ДТП!. И дай Бог что б никто не погиб
  • Денис Семерук

    Вчера проезжал, уже сняли старые знаки приоритета, а новые не повесили, но водители "с Пирогова" по прежнему пропускают поток "на Соборную". Бардак начался.

    Анонім reply Денис Семерук

    это не бардак!!!! просто новые введут с 22 числа!!!! а пока все по старому ездят!

    Денис Семерук reply Анонім

    Еще раз, знаки сняли, начал работать 13.11 или "правило правой руки", т.е. приоритет теперь у водителей "с Пирогова", но они тупо стоят.  Если это не бардак, то что?
  • Alexander Stets

    Мда, если раньше что бы повернуть с соборной на пирогова нужно было пропустить один поток, при то не шибко плотный. То теперь что бы с хмельницкого шоссе попасть на соборную, нужно будет как то проскочить два встречнонаправленных потока с кучей машин...  Посмотрим насколько меньше станет аварий

    Ольга Маціпура reply Alexander Stets

    полностью согласна капец будет
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up