Найдовшою вузькоколійкою Європи з Гайворону запустили ще один потяг

Найдовшою вузькоколійкою Європи з Гайворону запустили ще один потяг
  • Укрзалізниця запустила ще один потяг «Гайворон - Рудниця» найдовшою вузькоколійкою Європи. Поїзд курсуватиме між Вінницькою та Кіровоградською областями.

Раритетною Гайворонською вузькоколійкою поїхав ще один поїзд Укрзалізниці, який курсуватиме між Вінницькою та Кіровоградською областями. Вузькоколійка наразі активно використовується в тому числі переселенцями, які знайшли в регіоні тимчасовий прихисток від війни. Тільки в Гайвороні та Бершаді їх близько 10 тисяч.

 

Про це інформує Начальник ОВА Сергій Борзов, посилаючись на повідомлення Укрзалізниці в мережі Facebook.

Відео дня

«У жовтні 2021 року після півторарічного простою було відновлено курсування приміського поїзда між Вінницькою та Кіровоградською областями вузькоколійним маршрутом Гайворон – Рудниця, а минулого тижня було додано ще один, денний, потяг. Це є найдовший маршрут вузькоколійки в Європі близько 130 км», — інформували у відомстві.

Доданий денний поїзд №6271/6274 з Гайворона відправляється об 11.03, прибуває до станції Рудниця о 14.48. Зворотно вирушає о 15.52 і прибуває до станції Гайворон о 19.59. Він курсує тричі на тиждень: щовівторка, щоп’ятниці та щонеділі.

Тим часом поїзд №6273/6272 Гайворон – Рудниця курсує щодня. Відправляється з Рудниці о 04.05, прибуває до Гайворона о 07.51. З Гайворона відправлення о 17.20 і прибуття в Рудницю о 21.03.

Вартість квитка за повним маршрутом, від Гайворона до Рудниці, — 32 гривні.

На першому організованому Укрзалізницею рейсі для журналістів та активістів залізничного руху курсували традиційні для вузькоколійки раритети: два пасажирські вагони Pafawag та паротяг Гр-280 (міняється з тепловозом ТУ2).

«Відновлення цього сполучення важливе ще й тому, що вузькоколійна залізниця (ширина колії 750 мм) — це об’єкт історико-культурного та технічного надбання нашої країни», — підкреслили у відомстві.

Як відомо, раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що враховуючи стратегічне значення Укрзалізниці, урядом було прийнято рішення про перенаправлення 18 млрд грн з програм Мінінфраструктури на потреби компанії.

 

Читайте також:

Літня спека, дощі та рвучкий вітер. Синоптики оновили прогноз погоди

Біля острова Зміїний загинув Василь Ільчук. В Героя залишилась маленька донька

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Елена Калита

    Навіщо ЦЕ публікуєте????
    СБУ терміново на вас з перевіркою!
  • Tala Krypina

    Пам’ятаю в дитинстві цей поїзд 200 км їхав 9 годин . Зараз такий же рух ?)
  • Larisa Nikolaevna

    Цікаво , чому обласний центр Кропивницький, а область Кіровоградська?

    Люда Кошова reply Larisa Nikolaevna

    Larisa Nikolaevna а Рудница где,какая область?
  • Mariya Ostapovych

    видаліть   повідомлення .  чи  це   навмисно  ....диверсанти  пишуть.

keyboard_arrow_up