На «зебрі» по Замостянській «Таврія» збила пішохода. Потерпілий в лікарні

На «зебрі» по Замостянській «Таврія» збила пішохода. Потерпілий в лікарні
фото ілюстративне
  • Обставини та причини ДТП нині з'ясовує поліція. Наразі відомо, що водій легковика був тверезий.

Автопригода сталася 27 січня по вулиці Замостянській. На годиннику була 17.40 і 49-річний вінничанин переходив дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. У цей час його збив автомобіль «ЗАЗ Таврія», яким керував 40-річний водій. Кермувальник був тверезий, пройшов освідування.

Пішохід від удару отримав травми, його медики госпіталізували. Окрім лікарів, на місці події була поліція. Правоохоронці за даним фактом відкрили кримінальне провадження та розпочали розслідування.

Як стати «помітними» вночі

Міністерство охорони здоров’я України рекомендує пішоходам одягатися так, аби бути більш помітними в темряві. Це допоможе зберегти здоров’я та життя.

Відео дня

— Пам’ятайте, що на ДТП виїжджають не лише поліцейські, а й медики центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які щодня зазнають додаткового навантаження в умовах повномасштабного вторгнення. Тож кожен із вас може хоча б допомогти і не додавати лікарям «екстренки» та працівникам інших служб зайвої роботи, — зазначають у МОЗ. — Кожен пішохід може вжити заходів, аби бути більш помітним у темряві, а отже, зберегти свої здоров’я та життя.

Щоб бути більш помітними вночі:

  • надавайте перевагу світлому (яскравому) одягу;
  • використовуйте світловідбивні елементи — флікери (вони підвищують рівень видимості пішохода в кілька разів); елементи краще чіпляти на рухливих частинах тіла (передпліччя, гомілки, зап’ястки, щиколотки);
  • переходьте проїжджу частину в установлених місцях, підсвічуючи дорогу ліхтариком; перш ніж іти — переконайтеся, що водій вас побачив;
  • відмовтеся від використання на вулиці навушників, не відволікайтеся на телефон.

Відстань, з якої водій помічає пішохода у темряві, одягнутого у темне складає 20 метрів, 50 — якщо людина вбрана у світле, і 130 — якщо на його одязі наявні світловідбивні елементи. 

Правила поїздок за недостатньої видимості

Поліція Вінницької області нагадує, що під час поїздок в умовах недостатньої видимості потрібно бути максимально обережними:

  • рухайтесь з увімкненим ближнім світлом фар або протитуманними ліхтарями;
  • не забувайте використовувати ремені безпеки;
  • дотримуйтесь дистанції і не перевищувати швидкість;
  • якщо виникає необхідність зупинитися, швидкість потрібно знижувати поступово, а при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію — це дозволить привернути увагу решти учасників руху і зробить транспортний засіб, що зупинився, більш помітним на дорозі;
  •  враховуйте стан проїжджої частини. Мокра, брудна і слизька дорога, опале листя — це фактори, що збільшують гальмівний шлях машини; 
  • якщо ви все ще не «перевзули» своє авто в зимові шини — зробіть це негайно.

 

Читайте також:

На перетині Юності-Келецька автівка збила хлопця на самокаті

Потерпілих могло бути більше. На Келецькій не розминулися дві машини (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Алла Шылык

    Водій баче знак - пішохідний перехід, що він має зробити? збавити швидкість та пропустити пішоходів. Це так робиться в цивілізованому світі , але не в нас.

    Artem Chepeliuck reply Алла Шылык

    Валентина Гуменюк це Да, придурків вистачає…

    Валентина Гуменюк reply Алла Шылык

    Artem Chepeliuck Один водій зупинився,ти починаєш іти ,а той,що їде ззаду ,перегонить ,ту машину ,що зупинилась,і ще крок і ти інвалід..це в кращому випадку..бачила таке не раз,ц сама була в такій ситуації,так,що.....

    Artem Chepeliuck reply Алла Шылык

    Alla Shylyk пішоходи, також як учасники руху, мають дотримуватись правил ПДР, і перед тим як виходити на пішохідний перехід переконатися у безпечності руху

    Валентина Гуменюк reply Алла Шылык

    Alla Shylyk У нас краще розраховувати на себе.
  • Юрий Бондарук

    Пiшоход завжди (?) правий, но йому вiд цього не легше)))
  • Вова Діловий

    Ніколи непереходжу дорогу якщо бачу що автомобілі не зменшують швидкість. Один випадок мене вже навчив. Переходжу дорогу лише коли впевнився у своїй безпеці.
  • Сергій Романов

    Таврії потрібно давно заборонити які всякі жугулі з мацквічами. Але дати людям можливість купити старенького фольксвагена з розтаможкою максимум 5000 грн. А не 5000 євро.

    Антон reply Сергій Романов

    Парковку безкоштовну треба залишити в історії, і штрафувати за порушення ПДР реально штрафувати, тоді все буде добре

    Тыдыш reply Сергій Романов

    На фольксах не забивать)

    Тыдыш reply Тыдыш

    Збивають)

keyboard_arrow_up