На Центральному мосту встановили відеокамери. Навіщо?

На Центральному мосту встановили відеокамери. Навіщо?
  • Перед в’їздом з Соборної, на одному зі стовпів, робочі встановили відеокамери
  • Три камери для відеонагляду встановили 29 березня
  • Навіщо? З’ясували «20хвилин»

Відеокамери встановили робочі в середу, 29 березня. На одному зі стовпів, де зараз є світлофор, тепер є три камери. На фото видно, що ці камери направлені в бік Центрального мосту, та в бік поворотів на вулицю Магістратську та на вулицю Князів Коріатовичів. Навіщо їх встановили?

Щоб дізнатися про це, журналіст зателефонував у прес-службу вінницької патрульної поліції.

— Відеокамери на Центральному мосту ми не ставили та пропозицію не подавали в мерію, щоб влаштувати там відеонагляд. Тому телефонуйте в міськраду, здається у них є програма «Безпечне місто», в рамках якої на кожній вулиці повинна бути відеокамера, — коротко відповіла прес-секретар патрульної поліції Тетяна Фіщук.

Відео дня

У прес-службі мерії порадили звернутися в департамент інформаційних технологій. Там журналісту відповів заступник начальника департаменту Дмитро Щеглов

— Там встановлено три камери, щоб забезпечити фіксацію безпеки дорожнього руху. Оскільки Київський міст зараз перекрито на ремонт, то рух на Центральному мості став дуже жвавий, — казав Щеглов.

Питаємо, а чи можна підключитися до камери на Центральному мосту та взагалі, коли з’являться відеокамери на інших мостах у Вінниці? Зокрема, на Київському мості, реконструкцію якого вінничани хочуть бачити в онлайні.

— Навряд чи на Київському мості під час реконструкції буде змонтована відеокамера. Щоб її робітники зачепили та камера впала в Буг? А щодо встановлення відеонагляду на інші мости, то це передбачено програмою «Безпечне місто». У нашій країні зараз неспокійна ситуація, тому за цією програмою всі важливі об’єкти інфраструктури, соціальні установи повинні мати відеонагляд. Це стосується й мостів у Вінниці. Не можу сказати, коли саме інші шляхопроводи обладнають камерами, — відповів заступник начальника департаменту інформаційних технологій Дмитро Щеглов.

А на питання чи можна підключитися до камер через інтернет, Щеглов відповів, що «цього не передбачено»:

— Якщо до неї підключиться 10-20 вінничан через IP, то канал одразу «ляже», — розказав пан Дмитро.

«Безпечне місто». Що це?

Цю програму затвердили ще в 2015 році. Головна мета — посилення безпеки громадян, захисту важливих об’єктів міста та комунального майна, підтримка нормальної життєдіяльності міста, посилення безпеки дорожнього руху, підвищення рівня розкриття правопорушень. Для цього на площах, вокзалах, в місцях скупчення людей, на важливих об’єктах інфраструктури міста обладнають відеокамери. І їх включать в єдину локальну міську мережу. За розрахунками, що вказані в програмі «Безпечне місто», на це мають витратити 4,8 мільйонів гривень протягом 2016-2018 років з міського бюджету.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Без Имени

    На питання чи можна підключитися до камер через інтернет..... А навіщо підключатись? Якщо можна створити сайт типу "відеопробки" і ретранслювати відео з веб-камер туди з затримкою 5-10 хв. Веб-камери з міської ради не "лягли" ж.

    Без Имени reply Без Имени

    Он хай створять сайт «Безпечне місто» як у Івано-Франківську http://www.mvk.if.ua/webcam

    http://skrinshoter.ru/p/310317/rtjVmZ.png

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up