На що звернути увагу при купівлі велосипеда? Поради від експерта

На що звернути увагу при купівлі велосипеда? Поради від експерта
Фото з архіву 20minut.ua
  • На вулиці стає тепліше, а затори у місті ніхто не відміняв… Тому варто замислитися про придбання велосипеда.

Олександр Царевський, організатор вело-івентів у Вінниці, велосипедист з багаторічним досвідом, розповів, на що у першу чергу потрібно звертати увагу, якщо ви зібралися вперше купити собі двоколісного.

— Найголовніше, щоб велосипед підходив людині по росту. Це як з одягом — купиш не той розмір — ходити у ньому буде незручно. Ростовка велосипеда — це співвідношеня висоти та довжина рами. При виборі рами велосипеда, треба враховувати ваш зріст та майбутній тип їзди. Якщо більшу частину часу будете їздити по бездоріжжю, то краще обрати раму із заниженою посадкою, якщо хоча б половина поїздок по місту/асфальтом (на дачу наприклад) обираємо більш високу, що забепечить пряму посадку. Таблиці ростовок можна знайти в інтернеті. А приміряти раму "під себе" можно у веломагазинах міста (заодно отримати кваліфіковану консультацію).

— Далі все залежить від бюджету. Вартість велосипеду, на якому можна їздити, починається від 3500 гривень. Такого велосипеда вистачить на якийсь час… Якщо хочете їздити не один рік — готуйте сім чи вісім тисяч. Для Вінниці найкраще підійде міський або гібридний велосипед з кількома передачами. Це для спокійної розміреної їзди. Але найчастіше у нас купують гірські байки.

Відео дня

— Недостатньо купити тільки велосипед і почати на ньому їздити. Потрібно ще подбати про свою безпеку, обов’язково новачкам. Найперша покупка — світло. Чим більше ви помітні на дорозі — тим більше вірогідність залишитися живим. Має бути спереду яскравий ліхтарик і ззаду червоний.

— Також варто купити шолом. У мене була ситуація, про яку мені розповіли друзі, які тоді їхали позаду мене. Я рухався паралельно з фурою, яку хитало на дорозі. І в один момент стійка цієї фури сильно нахилилася і пройшла у кількох міліметрах від голови. Після цього я завжди вдягаю шолом, сідаючи на велосипед. Ну і ніхто не застрахований від падінь. А шолом може захистити, наприклад, від удару об бордюр.

— Для їзди по місту бажано придбати щитки на колеса — гірські велосипеди, зазвичай, продаються без них — щоб на вас не летіла багнюка з усіх сторін. Вони можуть бути як швидкозйомні, так і стаціонарні. Варто також подбати про можливість  елементарного ремонту під час поїздок: простий мультитул, насос, запасна камера і рем комплект(латки, клей, бортіровочні лопатки) - всемщо потрібно для швидкого ремонту велосипеда у дорозі.

— Для чого взагалі у місті корисно мати велосипед? Для мобільності. Це економія часу. Ти можеш сам планувати маршрут і добиратися з точки А у точку Б максимально швидко. Також економія грошей на громадському транспорті, але тільки якщо купляти велосипед бюджетний. А ще відчув зручність після того, як я почав возити велосипедом покупки з магазину чи ринку.

— До речі, ще варто купити для нового велосипеда замок. Краще брати або U-подібний, або ланцюг. Замки в основі яких лежить тросик меньш надійні — вони легко перерізаються.

Читайте також:

Велосипеди для “чайників”: як правильно обрати двоколісного. Інфографіка

30 березня у Вінниці відкриватимуть велосезон. Велоактивісти з «Критичної Маси» вже оголосили про «Велику Весняну Викатку».

Пробіг розпочнеться о 18:30 (збір о 18:00) на Майдані Незалежності.

Маршрут: вулиця Соборна – вулиця Пирогова – ринок «Урожай» – вулиця Келецька – проспект Космонавтів – вулиця Хмельницьке шосе – «Універмаг».

Подбай про власну безпеку - не забудь вдягнути шолом.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Денис Семерук

    А это не ваши друзья "выкатывались"  неорганизованной колонной из Винницы в сторону Стрижавки часов  где то в 11.30+-? Все в шлемах - прям молодцы! Только ехали не согласно ПДД - один за другим, а по 4! в ряд, занимая больше полосы, радостно вскидывая руки к солнышку, виляя и всячески пытаясь заработать премию Дарвина.  Вы там проведите беседы, что ли, а то сезон не все докатают.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up