На Космонавтів 15-річний вінничанин на самокаті збив пенсіонерку

На Космонавтів 15-річний вінничанин на самокаті збив пенсіонерку
  • Від удару жінка впала та травмувалася. Нині потерпіла перебуває у лікарні. Відзначимо, що йшла вона велосипедною доріжкою.

Автопригода сталася 3 листопада близько 16.40 по проспекту Космонавтів. Про неї інформує Поліція Вінницької області.

— За попередньою інформацією слідства, 15-річний вінничанин, рухаючись велосипедною доріжкою на електросамокаті Wings в обласному центрі, здійснив наїзд на 81-річну жінку-пішохода, — зазначають у поліції.

Пенсіонерка отримала травми та була госпіталізована до лікарні.

Відео дня

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Вінничани у соцмережах розділилися на дві категорії: звинувачують бабусю, яка йшла велодоріжкою та сварять водіїв самокатів. Цитуємо декілька коментарів:

  • pavel.bleedchenko: «Бо не потрібно ходити по велосипедних доріжках, вони і зроблені для того, щоб не заважати пішоходам, коли це вже люди зрозуміють».
  • lil_mon4ik: «Я завжди гноблю людей, які рухаються пішки на велодоріжці».
  • inna_vlad1m: «І ті, хто кричать, що бабуся йшла по велодоріжці, подивіться, де місце пригоди — на переході!!!!!! Літають кругом — на дорогах, на тротуарах! Дістали».
  • samoshy73: «Я завжди казала, що неповнолітніх не можна пускати на ці самокати, вони міри не знають. Вважаю, що за це потрібно штрафувати батьків, щоб хоча б разом з дитиною їхали, но не пускати дітей. І про те що це сталось на велодоріжці... Водії самокатів/великів та інших засобів, на цій доріжці у вас одна задача — дивитись прямо і по сторонах для своєї і чужої безпеки. І хоча б гальмувати, якщо бачите неподалік довбнів, що ходять по вашій доріжці, щоб подібних випадків не траплялось».
  • d.a.r.i.n.k.a._t.k.a.c.h.u.k: «Як прикро читати такі коменти. Бабця сама вина .. немає чого ходити ... не люблю таких, хто ходе де не можна. Хочу я побачити, які ви будете в 81 рік вашого життя! І як до вас буде ставитись суспільство! Та як ви будете дотримуватись тих правил до яких вам важко прилаштуватися в цьому житті».

Наприкінці жовтня, нагадаємо, з метою забезпечення безпеки для всіх учасників дорожнього руху, між Вінницькою міською радою та операторами прокату електросамокатів був підписаний меморандум про співпрацю, який має на меті встановити правила користування електричними самокатами.

Як інформує Вінницька міська рада, відтепер, їх швидкість буде обмежена до 20 км/год, а в окремих зонах (парки, пішохідні зони, площі тощо) швидкість електричних самокатів буде обмежена до 15 км/год. Також у цих зонах буде заборонено залишати самокати.

До речі, у Вінниці діє три сервіси оренди електросамокатів. Кожен з сервісів подібний один до одного. Але все ж має деякі відмінності, про які ми й розкажемо.

 

Читайте також:

Смертельна ДТП на Первозванного: загинув 22-річний відомий фітнес тренер

Розтрощені авто, уламки та тіло на асфальті: на Лялі Ратушної сталася смертельна ДТП

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Mykola Gigal

    Самокат це небезпека заставити їх вчити правила
  • Тип со старого города

    Самокатчики блядь оборзели!
  • Тип со старого города

    Самокатчики никогда не останавливаются если дорожка пересекает тротуар.
    Мне пох я иду по тротуару. Согласен на ДТП!
  • Тип со старого города

    Это спецом старуху замочил!. Уголовное дело!

keyboard_arrow_up