На Гонти біля заводу «Керамік» планують побудувати новий тролейбусний парк

На Гонти біля заводу «Керамік» планують побудувати новий тролейбусний парк
  • На місці колишнього цегельного заводу «Керамік» та сусідніх територіях планують збудувати новий район.

У Вінниці на перехресті вулиць Гонти та Липовецької біля комбінату Roshen планують облаштувати новий тролейбусний парк. Вже відбулись громадські слухання. Ділянку площею 8,5 га відводять саме для «Вінницької транспортної компанії».

Новий район, де колись був завод «Керамік», починають відбудовувати. Знесли заводські корпуси.

Наші джерела припускають, що окрім тролейбусного депо там облаштують й автобусний парк.

Відео дня

Як ми писали раніше, планують новий район й біля Центрального парку. На місці тролейбусного депо хочуть побудувати школу.

На сайті міськради повідомляли, що забудова зачепить територію між Центральним парком і мікрорайоном Корея: житлові квартали, обмежені вулицями Магістратська — Петрусенко — Пестеля — Богуна — Лукяновського. Площа майбутнього району складає 38,23 гектари.

За планами, тут може з’явитися десять багатоповерхівок, висотою до семи поверхів; школа на 33 класи, дитсадок на 280 місць, стадіон; 1000 паркомісць для машин та майже шість гектарів зелених зон загалом. 

А ще запроектували дитячі та спортивні майданчики, нову дорожню мережу, будівлі під розважальні та торгові заклади. Як очікують архітектори, в цьому районі житимуть 2700 вінничан.

Водночас, у новому плані хочуть забудувати і територію тролейбусного депо. На земельній ділянці, де зараз виробничі цехи та автостоянка для тролейбусів, планують побудувати школу та стадіон. 

У техніко-економічних розрахунках архітектори вказали, що реалізація проектного плану триватиме протягом 3-7 років. І, очевидно, що буде певна черговість виконання робіт та забудують спочатку ті ділянки, які вже вільні. Це, зокрема, територія колишнього цегельного заводу ВАТ «Керамік».

Цікаво те, що підприємство, в якого більше немає будівель, досі перебуває в стані припинення — у 2010 році його визнали банкрутом.

 

Читайте також:

З понеділка у школах міста відновиться навчання. Школярів чекають за партами

В Андрія виявили рак та лікарі дають шанс. Для життя треба 210 тисяч гривень

Три простих кроки: як вінничанам змінити постачальника газу (Інструкція)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (39)
  • Володимир Степанюк

    Бред сивої кобили вул Гонти на київській керамік на Хмельницькому шосе
  • Людмила Черненькая

    Не буду спорить с винничанами за нужность и ненужность данного строительства - думаю их особо спрашивать не будут, меня поразило другое в этой статье - строительство школы, садика и зеленой зоны! Дай Бог, чтобы это было правдой!!!!У нас в Одессе только высотки по 24 этажа растут... Иногда даже без продуманных подъездных путей к ним:((((((

    Зінаїда Єгорова reply Людмила Черненькая

    так в планах садик, зеленая зона - а по факту еще парочку многоэтажек влепят, как обычно
  • Andrea Kindrat

    Колись мені на той час редактору казали, роби такі заголовки, щоб були цікавими, але і зрозумілими, як тобі так і дитині....

    а тут з заголовку потрібно розставляти слова по іншим місцям і додавати нові, для вірного значення заголовку, щодо новини... ребус якийсь))
    На Гонти біля заводу «Керамік» планують побудувати новий тролейбусний парк
    - На Кореї, на місці заводу Керамік, планують збудувати новий мікрорайон разом зі школою та дитячим садком, а тролейбусне депо перенести у новозбудований парк для транспорту на Гонти. приблизно так...)
  • Саша Мордынский

    Який керамік там був смітник,так і є !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up