Копи штрафують за зайняте парко-місце для людей з інвалідністю. Але у новому законі є прогалини

Копи штрафують за зайняте парко-місце для людей з інвалідністю. Але у новому законі є прогалини
  • У понеділок, 30 жовтня, журналіст RIA подивився, як патрульні штрафують водіїв за зайняте місце для людей з інвалідністю;
  • Спочатку копи питають водія про те, чи є у нього посвідчення, де вказано, що він має інвалідність.
  • Якщо немає, то чи не привіз він сюди такого пасажира. Коли підстав для того, щоб займати спеціальне парко-місце ніяких, то складають адмінматеріали.

Ми бачили, як складали постанови на трьох водіїв — двоє припаркувалися біля торговельного центру «Sky Park», третій — біля «Гроша», що на вулиці 600-річчя.

Читайте також:

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Audi в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

«Копи» почали викликати евакуатор для тих, хто паркується на місцях для інвалідів

Відео дня
blockquote>

Водій «Audi», якого штрафували на Соборній став не на саму розмітку, яка повідомляє про спец-місце, а поряд з ним. Але уздовж жовтої лінії.

Чоловік сказав, що його батько має інвалідність, а він просто взяв його авто. І припаркувався на дві хвилини, щоб зайти у банк. Але тут підійшли поліцейські.

Водій «SsangYong» розповів, що не побачив забороняючий знак. Тому і став з порушенням. Штраф хотів сплатити просто на місці, але у поліцейських не було з собою терміналу.

Патрульні розповіли, що ці водії порушили вимоги знаку, який висить позаду:

Біля «Гроша» водій припакував «Honda» з порушенням, хоча навколо було багато вільних місць для звичайних водіїв. Копам сказав, що розмітку не побачив.

На питання журналіста, чому він так зробив, відповів: «Менталітет у нас такий. Що заборонено, того і хочеться».

Командир першої роти вінницьких патрульних Олексій Заверюха сказав, якщо у водія немає посвідчення івалідності, якщо немає пасажира з обмеженими можливостями, то паркуватися на спеціальному місці заборонено.

З чим є проблеми

— Ми не завжди хочемо викликати евакуатор, — говорить Заверюха. — Бо потрібно точно знати, що водій порушив. Зараз ми машину заберемо, а потім у суді виявиться, що водій привіз людину з інвалідністю і вони разом пішли кудись.

Ось цю машину патрульні забирати не захотіли:

Є ще одне, на що скаржаться копи: вони не мають права вимагати у водія чи пасажира посвідчення про інвалідність.

Закон «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» у статті 30 каже, що водій повинен мати при собі таке посвідчення, але про те, щоб показувати його поліцейським — ні слова. У правилах дорожнього руху передбачається, що людина має показати копам посвідчення водія та документ, що посвідчує реєстрацію авто. Про посвідчення інвалідності також не згадується.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Anonymous

    копы уже и на Соборной и возле Урожая порядок наводили. За пешеходов брались, женщин с праздником 8 Марта поздравляли...

    так что и тут порядок наведут.
  • Oleksandr Stoliarov

    Микито, а ти з фотоапаратом біля мусорів випадково був, чи знов лобизаєшся з ними?
  • Юра

    на Соборній хаммер стоїть постійно....там, де він стояв, намалювали місце для інвалідів, то він тепер на тротуарі стоїть))
  • Петро Вальцман

    Заверюха, ты не устал по городу передвигаться перебежками..Ну ты и деятель..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up