«Колядувальники» повертаються? Поліцейські зупиняють водіїв «просто для перевірки» (ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

«Колядувальники» повертаються? Поліцейські зупиняють водіїв «просто для перевірки» (ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)
  • Вчора, 25 травня, на відрізку траси Вінниця — Житомир (М21), а саме біля ресторану «Гостевія», наш журналіст побачив, як поліцейські один за одним зупиняють автомобілі;

  • Підійшов запитати, чому вони так роблять? Адже згідно Закону «Про Національну поліцію», зупинка авто без причини заборонена;

  • Поліцейські сказали, що у них проводиться якась операція, тому вони перевіряють документи у водіїв. А у прес-службі поліції області розповіли, що шукали свідків та підозрюваних у злочині

Подивіться відео розмови журналіста з поліцейським.

Про те, на яких підставах поліцейський може зупинити автомобіль, говорить стаття 35 Закону «Про Національну поліцію». Там перелічені дев’ять причин:

Відео дня
  1. якщо водій порушив Правила дорожнього руху;

  2. якщо видно, що автомобіль несправний;

  3. якщо є інформація, що водій, чи пасажири, або саме авто причетне до вчинення аварії, злочину чи адмінпорушення

  4. якщо машина перебуває в розшуку;

  5. якщо необхідно опитати водія чи пасажирів щодо аварії, злочину або порушення, свідками якого вони могли бути;

  6. якщо потрібно залучити водія до надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або поліцейським або як свідка;

  7. якщо рух обмежений чи заборонений;

  8. якщо спосіб закріплення вантажу на авто створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху;

  9. якщо є порушення порядку визначення і використання на автомобілі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.

Серед цих підстав для зупинки немає такої: «Просто перевіряємо документи». А саме її і назвав поліцейський на запитання журналіста. Також немає пункту, який би дозволяв зупиняти машини під час якогось невідомого «відпрацювання». Відтак дії цих поліцейських можна вважати такими, що не відповідають букві закону.

Ми попросили прес-офіцера Нацполіції області Анну Олійник пояснити дії поліцейських.

«У тому районі було вчинено кримінальне правопорушення. З метою встановлення можливих свідків та підозрюваних осіб там працював екіпаж ГРПП. Чому таку відповідь надали працівники поліції журналісту буде з'ясовано в ході перевірки Управлінням превентивної діяльності ГУНП. Ми їм надали відео для надання оцінки діям підлеглих», — пояснила прес-офіцер поліції області Анна Олійник.

Журналіст написав запит до прокуратури Вінницької області з проханням дати правову оцінку діям поліцейських.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Олександр Плахотнюк

    18.05.2017 на Старому місті нас зупинив поліцейський екіпаж за те, що не було підсвітки номера (це було приблизно 5 год.30 хвилин тобто уже світло на вулиці) крім хамства від так званого поліцейського Колі (він сам себе так назвав) нічого не почули. Зате почули від Колі, що обшук це не повний перегляд  вмісту багажника а коли водія і пасажирів кладуть лицем на асфальт та заглядають навіть в труси. Я так зрозумів через зухвалість Колі, що нагрудну камеру він точно не включив. Заради справедливості слід зазначити, що Колін напарник взагалі мовчав.
  • Ирина

    Лучше бы этот журналист снимал высшестоящих колядувальников, может бы порядок был бы. Не бойсь сам премию получил, выслужился перед начальством... а на дорогах без старых гайцов беспредел творится. Понабирали молодых и зеленых, которые слово боятся сказать, кругом все умные стали, чуть что и в ютуб, а водилы в край обнаглели, потому что никого не боятся. В нашей стране только менты и медики хапуги, а остальные святые.

    женя reply Ирина

    +100 при старых гаишниках порядка было больше. сейчас даже те кто никогда не пил за рулем, сейчас позволяют себе пить

    Вадим Павлов reply Ирина

    Кто премию получил? Журналист который снимал? И почему он должен премию получить?

    женя reply Вадим Павлов

    корреспонденту просто делать нечего, придолбался к полицейским,которые делают свою работу
  • Александр Балаганов

    ПОЧЕМУ-ТО НИКТО НЕ ПОДУМАЛ,ЧТО ПЕРЕД ВЫПУСКОМ ЭТИХ ОСОБЕЙ НА ПРОЕЗЖУЮ ЧАСТЬ-ИХ НАДО ХОТЯ БЫ 2 ГОДА УЧИТЬ.

    Задунайский Торонтуй reply Александр Балаганов

    40 рабочих дней курс подготовки полицейского в Ontario Police College.
  • Задунайский Торонтуй

    Странно. А я раз ехал на кирпич и остановили (стояли там, я их видел). А мне именно туда, за кирпич надо. Попросил чтоб отвалили. Таки отвалили, а  куда им деваться?)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up