Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №8

Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №8

«Листи щастя» напоготові, які автівки найкраще продавались у січні, чим особливий кросовер Seat Tarraco, проблеми з реєстрацією ГБО та перші фото нового Volkswagen Caddy.

Автофіксація порушень ПДР: система запрацювала в тестовому режимі

Дорожні фоторадари кількістю 20 комплексів вже почали відстежувати порушників, а центр обробки даних – приймати інформацію та формувати постанови за зафіксовані порушення. Вони врешті й будуть надіслані «листами щастя» необачним водіям. Поки всі комплекси розміщені лише у Києві, та до кінця року по всій Україні їх стане більше трьох сотень. Та й тестовий режим обіцяють використовувати недовго – у МВС кажуть «ми на фінішній прямій щодо запуску автофіксації порушень ПДР».

Читати більше…

Відео дня

 

Як торги? Автомобілі, які продавались найчастіше у січні

Ми дослідили усі доступні дані, щоб визначити двадцятку найпопулярніших вживаних автомобілів, які продають та купують найчастіше. Все менше «ВАЗів», та все більше «іномарок», - причому таких, що й у Європі є досить популярними. Зрештою, всі автомобілі, котрі потрапили до цієї підбірки, розміщені на спеціальних слайдах, за допомогою яких можна відразу дізнатись ціни на ту чи іншу модель, а ще переглянути «живі» пропозиції про їхню продаж. Інформативно, швидко, зручно.

Читати більше…

 

Тест-драйв Seat Tarraco. Конкуренція у сім’ї

Здавалося б, навіщо світу ще один кросовер, який стане конкурентом Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, Renault Koleos і навіть своєму найближчому «родичу» Skoda Kodiaq? Адже у сегменті SUV і без того тісно, а тут… Відшукати відповідь на це запитання було непросто, бо вона немов пазл складається з дрібних фрагментів. Десь є виграш у налаштуваннях підвіски, десь у додаткових літрах простору для багажу, комусь сподобається 7-місна компоновка салону, інший відзначить для себе дещо чіткіше кермо та різкішу динаміку.

І цих деталей стільки, що нашвидкуруч їх не перелічити: щоб розібратись з усім, варто погортати наш повноформатний тест-драйв. Тож тисніть «Читати більше», щоб пересвідчитись: різниця є, проте вона стає помітною лише після детального ознайомлення з новинкою, - яка, до речі, вже є в українських автосалонах.

Читати більше…

 

Що з ГБО? На які авто ставили «газ» у січні та чому їх стало увосьмеро менше

Актів технічної експертизи, які раніше приймали у сервісних центрах перед реєстрацією переобладнання авто для роботи на газі, тепер ніде взяти. Замість них доведеться проводити сертифікацію, яка вимагає поїздки на спеціальне акредитоване підприємство, та додаткових витрат щонайменше 100 у.о.

Подорожчання «паперів» відразу позначилось на ринку: при середній кількості переобладнань 11,5 тис. у місяць минулого року, у січні нові «техпаспорти» з «вписаним газом» були видані лише на 1,4 тис. легковиків. Неможливо стверджувати, чи продовжується переобладнання з колишніми темпами, а власники просто не реєструють ГБО, не бажаючи втрачати зайву сотню-дві доларів, чи таки «газ» перестали встановлювати, але те, що кількість офіційних перереєстрацій зменшилась увосьмерофакт.

Читати більше…

 

Новий Volkswagen Caddy розсекретили до прем’єри

Якщо електронна візуалізація салону «Каддіка» (яка поки лише візуалізація, а не фото конвеєрної машини) такою і буде в серійних зразках, сівши за кермо ви точно скажете: «Я у геть новій машині. Жодного натяку на утилітарний характер «поштовика», бо виглядає все справді круто».

Розглянувши вже «живі» фото VW Caddy, принаймні споглядаючи на нього спереду або ззаду, ви теж бачитимете новий автомобіль. Так, він зберіг форм-фактор фургончика, але інакше й бути не могло – таке його функціональне призначення. А от збоку, принаймні на знімках, авто виглядає як звиклий «Кадді». Хоча, можливо, так і було задумано – навіщо міняти те, що вже зроблено добре. Адже в Україні, згідно з найсвіжішими статистичними даними, VW Caddy знаходиться у першій десятці за популярністю у категорії «комерційний транспорт».

Читати більше…

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up