Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №34

Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №34

Що змінилось для «євроблях» після настання «судного дня», десять моделей у різних класах, якими найбільше задоволені водії, жменя електромобільних новинок, авто тижня – Audi A1 citycarver, та які українські дороги варто оминати.

«Євробляхи», зачекайте-но...

Офіційно санкції за експлуатацію нерозмитнених авто з порушеннями набули чинності. Втім, у перший день дозволеного «полювання на євробляхи» не сталося гучних подій, як то вилучень автівок чи грандіозних штрафів. У мережі з’явилось фото лише однієї постанови на 8500 гривень, оформленої поліцією на водія авто з іноземною реєстрацією.

Далі, згідно з повідомленням, яке розміщене на сторінці Президента, Парламент у перший же день розгляне питання надання ще одного строку «нештрафування», на 3 місяці, протягом яких правила розмитнення мають бути остаточно врегульовані. Проте чи вдасться це зробити з нульовим обуренням всіх автомобілістів – питання не з простих.

Відео дня

Адже вже набирає маху хвиля реплік від тих, хто у відведений час свою «євробляху» розмитнив, оскільки ці люди побоюються, що переплатили за «легалізацію» своїх авто, або й взагалі могли не робити цього досі. А ще за всім процесом пильно стежить більш як 9 мільйонів українських автовласників, які небезпідставно хвилюються, що їхні автомобілі можуть різко втратити в ціні.

Читати більше…

 

Які моделі можуть задовільнити по-справжньому?

Цього разу вашій увазі відразу 10 моделей, звісно, з фотографіями, які автомобілісти визнали найкращими. Для цього їм довелось провести разом цілих 90 днів, а оцінка відбувалась за спеціальною методикою, список питань згідно котрій налічував 90 пунктів. Тож тепер і ваша черга ознайомитись з тими авто, що готові служити безвідказно, і так, щоб на них ніхто не нарікав. У підбірці автівки усіх сегментів — від сіті-карів до преміум-седанів, включно з кросоверами та пікапами. Є на що подивитись і з чого вибрати!

Читати більше…

 

Дороги смерті. Поліція назвала найнебезпечніші траси України

Аналітики Нацполіції назвали найнебезпечніші дороги, на яких загинула найбільша кількість людей цього року. На окремих ділянках зростання аварійності спостерігалось на рівні 400-500% у порівнянні з минулим роком. Зрозуміло, що тема ця не з найприємніших, однак водіям варто зважати на такі дані аби планувати свої подорожі по більш безпечних маршрутах, а тим, хто відповідальний за дорожню безпеку – врахувати інформацію для створення практичних рішень, які допоможуть небезпечні ділянки зробити максимально безпечними.

Читати більше…

 

Автомобіль тижня. Audi A1 citycarver

Найменший автомобіль з модельної лінійки Audi незабаром продаватиметься у «кросоверній» версії. Машина, скоріш за все, буде лише передньоприводною, оскільки платформа MQB-A0 не передбачає використання системи Quattro, підвищена ж прохідність конструктивно буде реалізована завдяки збільшеному на 4 см кліренсу відносно «стандартної» А1.

Відрізнятиметься крос-хетч від тієї ж «стандартної» версії зовнішніми захисними накладками та восьмикутним «фреймом» попереду. В салоні з’являться кольорові вставки, в іншому ж машина буде такою ж, як і звичайна А1. Клієнтам буде запропоновано 4 варіанти комплектації A1 citycarver, а в європейських салонах модель з’явиться вже цієї осені. Щодо ціни новинки – офіційно її ще не озвучили, але цілком логічно припустити, що вона буде нижчою за ту, яку зараз просять за повноцінний кросовер Audi Q2 (від 786 тис грн).

Читати більше…

 

Електромобільні новини

Минулий тиждень вкотре був наповнений новинами, що стосуються електротранспорту. Найближча до нас про те, що за підрахунками Мінінфраструктури, щодня 20 українців пересідають на електромобілі. Погодьтесь – непогані темпи!

А якщо ви досі вагаєтесь, чи купувати «електричку», бо пропозиція на ринку складається в основному з прагматичного Nissan Leaf та класних, але недешевих Tesla, тоді ми маємо для вас чимало цікавої інформації. На франкфуртському автосалоні, який незабаром стартуватиме, Mercedes-Benz обіцяє показати «електричний Віто», насправді ж бізнес-шатл MB EQV, який на одному заряді долатиме дистанцію до 400 кілометрів.

Наступна новинка серед електромобілів – Porsche Taycan. Поки інформації про цю машину обмаль, відомо лиш те, що потужність силової установки буде понад 600 к.с., а ціна починатиметься з 90 000 доларів. Ще є кілька фотознімків інтер’єру. Зрештою, всі деталі стануть відомі за кілька днів – офіційна прем’єра електричного Taycan запланована на 4 вересня.

І ще одна цікавинка, яку можна назвати символічною: Ford Mustang, культове авто «петролхедів», перейде на електротягу і стане кросовером. Інформація про цю розробку тримається засекреченою: вдалось лиш підслухати, що запас ходу «Мустанга» (втім, не виключено, що нову машину все ж назвуть інакше) становитиме 483 кілометри від розетки до розетки. Повністю ж завісу таємничості з цієї моделі знімуть у листопаді цього року, імовірно, на автосалоні у Лос-Анджелесі.

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up