Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №23

Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №23

Як наших штрафують у Польщі, навіщо Michelin намагається знову винайти колесо, що змінилось у оновленому Skoda Superb та як ідуть справи на українському авторинку нових та вживаних автомобілів.

Ринок нових авто ожив. Що купували в травні?

Минулого місяця автосалони покинули 6900 нових легківок, що на 1,6% більше, ніж у травні 2018-го року. Деякі перестановки відбулись і у рейтингу найпопулярніших авто: лідером продажів став кросовер Toyota RAV4, який потіснив з першої позиції KIA Sportage, котрий 4 місяці поспіль утримував першість. Уся десятка лідерів ринку, традиційно,  доступна у нашому матеріалі.

Читати більше…

Відео дня

 

Автомобіль тижня: Skoda Superb

У переліку версій оновленого Superb з’явиться модифікація з гібридною силовою установкою, з автономним ходом на електриці 55 кілометрів, а ще буде універсал-позашляховик. Дещо зміниться дизайн, будуть застосовуватись світлодіодні фари двох версій – звичайні і матричні з автозатемненням. Починаючи із базової комплектації пропонуватиметься безключовий запуск двигуна, а у дорожчих версіях замість «аналогової» встановлюватиметься електронна панель приладів.

Розширено перелік систем безпеки – авто тепер самостійно зупинятиметься перед пішоходами, а круїз-контроль обиратиме швидкість відповідно до дорожньої обстановки опираючись на дані навігатора та бортових камер.

У продажу спершу з’являться базові варіанти ліфтбеків та універсалів, а наступного року в автосалонах пропонуватимуться і гібриди з автономним електроходом. Ціни на новинку поки не озвучені, однак, на думку експертів ринку, вони не відрізнятимуться від теперішніх прайсів на дорестайлинговий Superb.

Читати більше…

 

Імпортних авто з пробігом стало вдвічі більше

Якщо ринок нових авто в Україні активувався на кілька відсотків, то сегмент «свіжопригнаних» б’є усі рекорди: зростання склало 601%! Щоправда, така гіперактивність пов’язана зі зміною правил розмитнення та «легалізацією євроблях», однак і без авто з єврономерами «гонщики» зуміли протягом травня ввезти 24 000 «свіжопригнаних», що вдвічі більше порівняно із травнем 2018-го. А найбільшою популярністю користувались машини марок Volkswagen, Skoda та Renault.

Читати більше…

 

Запаски не знайдеться. Безповітряні шини проходять випробування

Для чого заново вигадувати колесо? Річ у тім, що за ті 130 років, що минули від реєстрації патенту на звиклий «пневматик», автомобілі стали значно швидшими та потужнішими. А значить, зростають вимоги до безпечного пересування на них. Пошкоджена на швидкості пневмошина може стати причиною втрати контролю над автомобілем, що, зрозуміло, може мати сумні наслідки.

Компанія Michelin розпочала випробування в реальних умовах безповітряної шини Uptis, яка, оскільки не потребує тиску повітря зсередини, не чутлива до проколів. І мова не про концептуальний виставковий екземпляр, а про тестування зразків, готових до запуску у серійне виробництво. Що ж, маємо непогану перспективу – стати свідками перевинайдення колеса!

Читати більше…

 

Штрафи для водії в у Польщі. Путівник по місцевому законодавству

Збираючись у закордонну подорож на автомобілі, варто ознайомитись із особливостями місцевого законодавства для водіїв – аби не мати імовірних проблем. Цього разу ми розглянемо систему штрафів у Польщі, як одній із європейських країн, котра приймає найбільшу кількість подорожуючих з України. Чимало речей, на які наша поліція не звертає уваги, або ж вони просто не прописані в законах, у Польщі можуть вважатись серйозним порушенням, із не менш серйозною відповідальністю. Тож аби гроші, відкладені на туристику, не витрачати на штрафи, радимо ознайомитись із цим матеріалом.

Читати більше…

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up