Де на Вінничині зробили дороги європейської якості (Новини компаній)

Де на Вінничині зробили дороги  європейської якості (Новини компаній)
  • У Вінницькій області відремонтовано десяту частину усіх доріг.
  • Дорожній коридор Go Highway з’єднає Одесу та Гданськ (Польща).
  • Група Компаній АВТОСТРАДА будує в Україні шляхопроводи європейської якості, товщиною покриття більше 35 см.

За останні п’ять років на Вінниччини відремонтовано понад 200 км автомобільних доріг загального користування. Загалом, таких доріг в області понад 2 тисячі км, з них – два шляхопроводи міжнародного значення М-12 та М-21. Автомобільна дорога М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка» є частиною міжнародного транспортного коридору Go Highway, який поєднуватиме Одесу та Миколаїв з польським містом Гданськ.

У межах Вінницької області протяжність дороги складає 185,4 км. Ремонт транснаціонального коридору розпочали ще у 2017 році, відновивши 31 км. У 2018 році відремонтували  62 км, а в поточному – 2019 – іще 72 км траси матиме новий дорожній одяг.

Реконструкцію одного з найважливіших логістичних сполучень країни проводить Група Компаній АВТОСТРАДА. Наразі будівельники повністю оновили покриття автошляху М-12 на ділянках км 410-415, км 418-423 та км 450 – 455.

«На усіх ділянках, де ми проводимо роботи, використовуємо технології, які відповідають європейським стандартам. Роботи здійснюються сучасними асфальтоукладачами Vogele та катками HAMM із суворим дотриманням всіх технологічних вимог. Контролюємо якість на кожному етапі та гарантуємо надійну експлуатацію доріг протягом 10 років», – зазначає директор Групи компаній АВТОСТРАДА Анатолій Вакар. 

Безпечні та якісні автодороги

На автошляху із Вінниці у Гайсинському напрямку кожна ділянка мала низку пошкоджень, серед найпоширеніших – ямковість, деформація та колійність дорожнього полотна. Приміром від с.Сокиринці до с.Вороновиця (км 410-415) через надмірну вологість спостерігалися постійні земляні зсуви, через які руйнувалося дорожнє покриття. Тому тут фахівці Групи Компаній АВТОСТРАДА влаштували сучасну дренажну систему, яка забезпечуватиме збереження відновленого дорожнього одягу. Для міцності та стійкості земляного полотна – встановили понад 100 бетонних водовідвідводів.

На цій автомагістралі автострадівці влаштували нове багатошарове асфальтобетонне 35 сантиметрове покриття за сучасними європейськими технологіями. Тут проїжджу частину розширили до 12,5 м. У рамках виконаних ремонтно-будівельних робіт працівники облаштували тротуари й зупинки, встановили освітлення, бар’єрне огородження, нові дорожні знаки, нанесли зносостійку дорожню розмітку.

«Я, мабуть, більше за інших водіїв радію відремонтованій дорозі, бо живу в Немирові, а працюю у Вінниці, тому – це мій щоденний маршрут.  Покриття чудове та якісне, їдучи, відчуваєш спокій та безпеку. Дуже хочеться, щоб таких доріг було побільше», – ділиться враженнями Максим Прокопчук, водій блакитного Volkswagen Caddy.

Нові знаки, островки безпеки та світлофори

Для безпеки та комфорту пішоходів та водіїв на в'їзді до селища Вороновиця зі сторони м.Вінниця було оновлено пішохідний перехід. Також тут встановили освітлення, спеціальні світлодіодні знаки та нанесли шумові смуги.

На ділянці між селами Чавульське та Кудлаї (км 418-423) фахівці Групи Компаній АВТОСТРАДА використали геотекстиль – укріпили основу дороги армуючою сіткою. Це дало можливість зміцнити дорожнє покриття на 20%, що в свою чергу на 30% підвищить термін його служби. Подбали й про комфорт мешканців навколишніх сіл та встановили дві додаткових автобусних зупинки.

Досвід автодорожників у поєднанні з використанням сучасних технологій дає можливість Групі Компаній АВТОСТРАДА здійснювати ремонт та будівництво доріг будь-якої складності. Так, впродовж останніх трьох років компанія відновила 17 ділянок автошляху М-12 загальною протяжністю понад 60 км. Підтвердженням якості є стан дороги, який з року в рік залишається відмінним.

«Щороку потужності нашої компанії зростають: на сьогодні маємо надсучасні екологічно чисті асфальтобетонні заводи та власні виробничі бази. Це забезпечує безперебійну подачу високоякісних асфальтобетонних сумішей та дозволяє незалежно й оперативно виконувати усі етапи дорожньо-будівельних робіт найвищої якості. До нашої команди входять справжні професіонали дорожньої галузі, які вирізняються відданістю будівництву доріг та бажанням завершити проект вчасно та досконало, адже ми не просто будуємо та ремонтуємо дороги, ми розвиваємо Україну!», – підкреслив директор Групи компаній АВТОСТРАДА Анатолій Вакар.

Аби запобігти руйнуванню нового дорожнього одягу та зберегти проїжджу частину в належному стані якомога довше, фахівці обладнали майданчик для вагового комплексу поблизу с. Дубовець. Тепер представники «Укртрансбезпеки» та Нацполіції перевіряють великовагові транспортні засоби на відповідність габаритно-ваговим нормам.

Ремонт ділянки км 450-455 представники Групи Компаній АВТОСТРАДА завершили ще у липні. Тут, як і на попередньому об'єкті, дорожники укріпили основу георешіткою. Саме цей відрізок дороги розширили найбільше – з 7 до 12,5 м, завдяки цьому з'явилася додаткова смуга для руху, що значно розвантажило потік автотранспорту.

Сезон робіт у розпалі

Наразі дорожні будівельники продовжують ремонтні роботи одночасно на 7 ділянках автомобільного шляхопроводу М-12. Одним із масштабних об’єктів є транспортна розв’язка на перетині об’їзної дороги м.Вінниці та Немирівського шосе, яка складається з основного проїзду, мосту та семи з’їздів. На даній ділянці працівники Групи Компаній АВТОСТРАДА завершили основний комплекс з капітальних робіт 1, 3, 5 та 7 з’їздів. Тут влаштовано основу, нижній та середній шари асфальтобетону. Окрім посилення існуючого дорожнього полотна, здійснено поширення проїжджої частини з виконанням комплексу земляних робіт. Проїжджу частину кожного з’їзду в середньому розширено до 3 м. З метою укріплення схилів здійснено насипи ґрунту товщею у 30-35 см, кожен шар щільно вкатаний.

Про перебіг усіх робіт автострадівці регулярно інформують на офіційній сторінці у Фейсбуці https://www.facebook.com/Autostrada.tadegroup/. У соціальній мережі можна переглянути стан доріг до початку робіт та після, а також стежити за етапами виконання реконструкції дорожнього покриття.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up