Дали покористуватись своїм авто? Призначте належного користувача

Дали покористуватись своїм авто? Призначте належного користувача
  • Поділитися машиною і не сплачувати чужі штрафи?
  • Це можливо, якщо оформити статус «належного користувача».

Багатьом вінничанам, власникам авто, знайома ситуація: ви надали свою автівку в користування іншій людині, але вона порушила правила дорожнього руху, і повідомлення про штраф прийшли до вас. Аби за правопорушення відповідав не власник транспортного засобу, а той, хто був за кермом, варто призначити належного користувача, або ж, як кажуть у народі — «пошерити» авто.

Належний користувач — це людина, яка на законних підставах керує транспортним засобом, що їй не належить, і несе відповідальність за порушення ПДР.

Оформити статус належного користувача можна онлайн — через Кабінет водія або застосунок Дія.

Відео дня
  • Власнику авто знадобиться свідоцтво про реєстрацію авто, а водію — посвідчення водія відповідної категорії.
  • Потрібно внести електронні адреси і номери телефонів учасників угоди, а також ідентифікаційний код майбутнього «належного користувача».
  • Ініціювати призначення може як власник, так і водій.

У застосунку Дія власник авто створює запит на «шеринг» у вигляді QR-коду. Водій сканує цей код з телефону власника і підтверджує намір стати належним користувачем. Через 5 хвилин у цифрових документах належного користувача з’являється свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. 

У сервісному центрі МВС, який знаходиться за адресою: Вінниця, вул. Ботанічна, 24 статус належного користувача можуть оформити юридичні особи, які хочуть надати в користування свої транспортні засоби, або ж власники автівок, документи яких не відображаються в цифровому варіанті. 

Призначається належний користувач на певний період. Цей статус можна достроково скасувати як з боку водія, так і власника.

  • Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм.
  • Відповіді на найпоширеніші питання та корисна інформація — на сайті.

 

Читайте також: 

Житель Якушинецької громади виготовив для військових 18 багі

Дрифтер з площі Ліверпуль уже два роки захищає Україну на фронті

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up