Чи здорожчає проїзд у маршрутках? Мерія дала відповідь на петицію

Чи здорожчає проїзд у маршрутках? Мерія дала відповідь на петицію
  • У вінницьких маршрутках з 1 червня піднімають вартість проїзду. Вінничани не згодні з цим та подали декілька петицій.
  • Одна зібрала достатню кількість голосів підтримки та отримала відповідь у мерії. Чи чекати нам змін?

«Відмінити рішення виконкому Вінницької міської ради про підняття проїзду у маршрутках з 1 червня» — таку петицію 30 квітня подав Олександр Мороз.

— Відмінити рішення виконкому Вінницької міської ради про підняття проїзду у маршрутках з 1 червня до 10 гривень і повернути 6 гривень або хоча б встановити помірне підняття ціни. У нас тепер проїзд дорожче чим у Києві там проїзд складає 8 гривень, а середня зарплата там набагато вища чим у Вінниці, — цитуємо петицію.

Звернення зібрало 566 голосів з 350 необхідних.

Відео дня

Петиція 18 травня отримала відповідь від міської ради. Якщо коротко — ціни піднімуть, які і планували. Кажуть, що уже був час на обговорення. 

Цитуємо вам повністю відповідь на дане звернення:

«За дорученням міського голови С. Моргунова департамент економіки і інвестицій міської ради опрацював Вашу електронну петицію від 30.04.2021р. щодо відміни рішення виконавчого комітету Вінницької міської ради про підняття проїзду у маршрутках з 01 червня 2021 року та повідомляє наступне.

В лютому 2021 року до виконавчих органів Вінницької міської ради від імені усіх перевізників, що здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі на території Вінницької міської територіальної громади, звернулася громадська організація «Маршрут» з проханням переглянути тариф до 12,00 гривень за одну поїздку пасажира.

Надані перевізниками розрахунки тарифів опрацьовано та приведено у відповідність до вимог чинного законодавства. За результатами розгляду, розмір економічно обґрунтованих тарифів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі на території Вінницької міської територіальної громади склав: на усіх маршрутах (крім 25Н, 30А, 30Б та 33А) – 10,00 грн за одну поїздку пасажира, на маршрутах 25Н, 30А, 30Б – 12,00 грн за одну поїздку пасажира.

Оскільки рішення виконавчого комітету міської ради «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 31.01.2012 №203 (зі змінами)» підпадає під дію Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», його проєкт – проєкт регуляторного акта та відповідний аналіз регуляторного впливу було розміщено в друкованому виданні «Вінницька газета» від 19.03.2021р. №11 та на офіційному вебсайті Вінницької міської ради (https://www.vmr.gov.ua) в розділі «Регуляторна політика» («Прозоре місто» – «Регуляторна політика») з метою отримання зауважень та пропозицій.

З 19.03.2021 р. до 19.04.2021 р. кожен охочий вінничанин мав можливість долучитись до обговорення проєкту регуляторного акта та надати власні письмові пропозиції. Усі пропозиції, що надійшли під час вищезазначеного терміну, були опрацьовані виконавчими органами міської ради, за результатами їх розгляду розмір тарифів залишився без змін.

Тарифи на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі на території Вінницької міської територіальної громади встановлені рішенням виконавчого комітету Вінницької міської ради від 29.04.2021р. №1083 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 31.01.2012 №203 (зі змінами)» та наберуть чинності з 01 червня 2021 року.

Станом на сьогоднішній день на території Вінницької міської територіальної громади діють тарифи на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі, встановлені ще у 2018 році. З того часу відбулося суттєве підвищення цін на більшу частину статей калькуляційних витрат собівартості послуг, зокрема, розміру мінімальної заробітної плати на загальнодержавному рівні, вартості паливно-мастильних матеріалів, деталей та запчастин, що, в свою чергу, негативно вливає на дотримання перевізниками належної якості надання послуг та регулярність руху автобусів на міських маршрутах. Крім того, внаслідок запровадження карантинних обмежень через епідемію COVID-19 відбулось значне падіння пасажиропотоку – на 62,1% у 2020 році в порівнянні з 2019 роком.

Також слід зауважити, що незважаючи на те, що перевізники здійснюють свою діяльність без отримання фінансування з бюджету Вінницької міської територіальної громади, на них покладено дотримання таких соціальних зобов’язань, як здійснення безкоштовних перевезень учасників бойових дій, інвалідів війни, учасників АТО, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, віднесених до І категорії, та перевезення учнів 1-6 класів за 50% вартості проїзду протягом навчального року.

Виконавчі органи міської ради вдячні за Вашу небайдужість та активну громадську позицію, однак, враховуючи вищевикладене, підстави щодо відміни рішення виконавчого комітету Вінницької міської ради про підняття вартості проїзду у маршрутних таксі з 01 червня 2021 року відсутні».

 

Читайте також:

Бандити вкрали у чоловіка з інвалідністю 80 тисяч, що він збирав на лікування

Різанина на Первозванного. З'явилося відео, де видно як затримували хулігана

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Vitaliy Shaman

    Ну, собственно, так случилось как я и писал. Обгрунтовано, невигідно і так далєє.
  • Андрей Крук

    Хочу шоб було 59грн хто незгоден той рука Москвы гы гы гы гы гы гы гы
  • Надія Лях

    Якби вийшли до міської ради, коли запропонували проїзд 12 гр., то може щось змінилась, а після прийняття рішення, згинаємо низенько голови і платимо, а будемо далі мовчати, в муніципальному транспорті також буде 10 гр.
  • Таня Вавилова

    Один ,, бедный ,, маршрутчик  имеет бусик и от  кризиса не сам возит пассажиров а нанимает водителя .Себе и своим близким по машине .....ну да а что ж ...бензин дорожает , ремонт дорогой и пассажиров совсем нет ....Дурдом ...Хотя не так ,, Всё для народа ,,
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up