У Львові придумали, як не платити за “розтаможку”. Це законно чи ні?

У Львові придумали, як не платити за “розтаможку”. Це законно чи ні?
У мережах Facebook та ВКонтакті львівяни пишуть, що придумали, як можна пригнати машину з-за кордону і їздити на ній без проблем в Україні, не заплативши “розтаможку”. Чи не лохотрон це?

“Транспортна Реєстраційна Служба Народу України” - так називає новостворену організацію її очільник львівянин Євген Побережний. За його словами, структура буде реєструвати нерозтаможені автівки з Європи та видавати їх власникам дивні номерні знаки, дуже схожі на номери українського взірця. Зліва на них є синя смужка з гербом України та літерами UA, за нею - три букви, чотири цифри та ще дві літери. Як відомо, на справжніх українських номерних знаках дві букви - чотири цифри - дві букви.

Євген опублікував на своїй сторінці у Facebook документи про реєстрацію авто у новій структурі. На них видно, що машина буде зареєстрована у невідомій Республіці Україна. Невідомій, тому що офіційна назва нашої країни — Україна.

Відео дня

- Згідно Закону Про Місцеве Самоврядування Народ може самостійно керувати країною або утворювати відповіний орган який буде уповноважений народом виконувати певні повноваження. Ось Львівська Тереторіальна Громада волевиявилась уповноважити першу в Україні "Транспортну Реєстраційну Службу", - пише на своїй сторінці Євген, зробивши помилку у слові “територіальна”. - І вже в новому 2016 році ми зможемо купувати авто в Європі і реєструвати своє авто в "Транспортно Реєстраційній Службі Народу України" у всіх територіальних громадах України”. Розумники навіть створили свій сайт. До речі, щоб стати власником такого “сувенірного” номеру, водіям потрібно буде сплатити податок у бюджет громади міста.

Журналіст “20хвилин” з'ясовував, чи можна вважати такі дії законними?

Вінничан так просто не обдуриш

У мережі ВКонтакті ми запитали у вінничан, чи вірять вони у таку “реформу”? З майже 200 опитуваних, 174 вважають це звичаним “розводом”.

На сайті Міністерства внутрішніх справ дії “умільців” називають такими, що мають ознаки складу кримінального правопорушення. У роз'ясненні застерігають громадян від користування сумнівними послугами та попереджують про штрафи у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

- Це якась самодіяльність, - каже речник Вінницького регіонального сервісного центру Володимир Мотичко. - Реєстрацією авто, зняттям його з облік, видачею номерів займаються регіональні сервісні центри. А те, що вони там собі придумали, не має під собою ніяких правових підстав. Це нісенітниця. Якщо поліцейський побачить авто з такими номерами, то звичайно, зупинить його та притягне до відповідальності.

Називає фейком таку діяльність і директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

- Зрозуміло, що це незаконно, - говорить Олег. - Як би там не посилалися на закон про місцеве самоврядування, є митний кодекс, у якому реєстрація нерозмитнених автомобілів забороняється. Ми ж бачимо неіснуючу державу — Республіку Україну. Просто зробили фейк. У цій ситуації постраждають ті, хто буде використовувати неналежні номери. Водій заплатить штраф у три рази більший за ціну розмитнення авто, а саму машину поставлять на штрафмайданчик.

- Українцям, які хочуть придбати лженомери і лжетехпаспорти, видані цією службою місцевої громади, раджу платити за свою покупку не національною валютою, а місцевою валютою Монетного двору місцевої громади, - пише на своїй сторінці у Facebook Олег.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Бред это когда за опель вектру 2005 года надо заплатить пошлину 7000евро, при ее стоимости в европе в среднем 3000евро!!!! надо что-то с этим делать однозначно.
  • Химчак Оля

    Це не бред це правда.
  • Анонім

    Шо это за бред? До 1 Апреля еще далеко.

  • Дарья

    То чому не притягують до відповідальності цю кантору. Навіщо чекають поки хтось попадеться на цей гадок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up