Вінничанин Ігор Чемерський: Мій кумир, австралієць Нік Вуйчич – непереможний!

Вінничанин Ігор Чемерський: Мій кумир, австралієць Нік Вуйчич – непереможний!
Вінничанин Ігор Чемерський захоплюється Ніколасом Вуйчичем, який народився без рук та ніг. Нік - професійний оратор і проповідник Євангеліє. Цей чоловік розповідає людям, як шукати позитив і сенс у житті, коли здається, що надії немає.

Вінничанин Ігор Чемерський із захопленням розповідає про Ніка Вуйчича.

- Коли я прочитав його біографію, я був вражений, - каже вінничанин Ігор Чемерський. -  Ця людина викликає захоплення, адже такій силі волі і духу слід тільки позаздрити, в хорошому сенсі. Він народився без рук і без ніг. Але Нік навчився ходити, писати, друкувати і навіть плавати. Суспільство цуралося Ніка. Батьки купили йому металеві протези, та вони були надто важкі, і хлопець так і не навчився ними користуватися. У вісім років він вирішив втопитися у ванній.

 

Відео дня
dir="ltr"> Тетра-Амелія

У 1982 році родина сербських емігрантів Вуйчич очікувала поповнення. Вагітність Душки Вуйчич протікала добре. Батько Борис Вуйчич був присутній на пологах, і коли зрозумів, що в його первістка не було руки, вийшов з кімнати, щоб дружина не бачила, як він змінився в обличчі. До нього вийшов лікар і повідомив йому жахливе: «У нього немає ні рук, ні ніг». Лікарі, боячись за стан матері, відмовлялися показати їй дитину.  Малюк прийшов у цей світ з такими особливостями, які роблять життя просто нестерпним.

Дивна патологія носить назву Тетра-Амелія. З усіх кінцівок у Ніка була тільки частина стопи, за допомогою якої він навчився робити багато речей - ходити, плавати, писати, кататися на скейті. Нік Вуйчич став першою дитиною-інвалідом, який навчався у звичайній австралійської школі.

“Моє життя змінилося сьогодні”

Йому було дуже важко. Він гостро переживав самотність і свою відмінність від усього світу, і часто думав, навіщо ж взагалі прийшов у цей світ. У вісім років Нік пірнув у ванну і хотів захлинутися. Але не зміг. Він подумав про батьків, яких дуже любив і які його дуже любили. Він зрозумів, що батьки завжди вважатимуть себе винними в його смерті, і це зробить їх життя нестерпним. Думки про самогубство відступили, а замість них прийшли роздуми про його призначення в цьому світі.

Після школи Нік Вуйчич отримав ще дві університетських освіти - бухгалтерську та фінансове планування. Коли Ніку було 19 років, йому запропонували виступити перед студентами університету. Час для його промови був сім хвилин. Вже за три хвилини виступу половина аудиторії плакала. Одна дівчина вийшла до Ніка на сцену і обнявши його, промовила: «Ніхто ніколи не говорив мені, що любить мене, ніхто ніколи не говорив мені, що я гарна така, яка є. Моє життя змінилося сьогодні».

Цей виступ змінив і його життя. Нік остаточно зрозумів, що знайшов своє призначення - і воно полягає в тому, щоб допомогти іншим людям повірити в себе, знайти радість життя, надію і натхнення.

Невдача - це не кінець

У 23 роки Нік отримав дуже престижну в Австралії премію  «Молодий австралієць року».

Ніку Вуйчичу тепер тридцять. Він - професійний оратор і проповідник Слова Божого. Цей хлопець без рук і без ніг зумів добитися більшого, ніж мільйони людей не можуть домогтися за все життя.

Нік - президент благодійної організації, у нього своя мотиваційна компанія "Attitude Is Altitude" (“Відношення висоти”). За 10 років своїх виступів об'їздив весь світ, понад 45 країн, виступаючи в школах, університетах та інших організаціях. Бере участь у телешоу і пише книги. Нік навіть знявся у фільмі «Цирк метеликів» (2009), що розповідає про людину без кінцівок і про його долю.

Під час своїх виступів він часто говорить: «Іноді ви можете впасти ось так» - і падає обличчям у стіл, на якому стояв. І лежачі, продовжує: «У житті трапляється, що ви падаєте, і, здається, піднятися немає сил. У мене немає ні рук, ні ніг! Здається, спробуй я хоч сто разів піднятися - у мене не вийде. Але я буду пробувати раз за разом. Я хочу, щоб ви знали, невдача - це не кінець. Головне - те, як ви фінішуєте. Ви збираєтеся фінішувати сильними? Тоді ви знайдете в собі сили піднятися - ось таким чином».

Він спирається чолом, потім допомагає собі плечима і встає. Люди починають плакати.

{photo_gallery id=838|}

Щасливий чоловік і батько

Рік тому, 12.02.2012, Нік Вуйчіч одружився з дуже красивою дівчиною Канае Міахаре. Весілля справили у Каліфорнії, медовий місяць - на Гаваях. І через рік, 14 лютого 2013, у Ніка і Канае народився син, якого назвали Кійоші Джеймс Вуйчич.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up