У Вінниці діє Школа Волонтерства, її співзасновниця ділиться секретами успіху

У Вінниці діє Школа Волонтерства, її співзасновниця ділиться секретами успіху
  • Із 22 до 26 листопада триває молодіжна програма для активних вінничан у рамках “Свентокшисько — вінницької академії молодих лідерів”.

  • Учасниця заходу вінничанка Діана Подолянчук розповідає про створення школи Волонтерства

  • та те, як допомагає потребуючим завдяки своїм талантам.

Діана Подолянчук — 24 - річна вінничанка, яка активно займається благодійністю. Дівчина розповідає, що робить акцент не так на матеріальній стороні допомоги, як на моральній.

У Діани було непросте дитинство. Через помилку лікарів вона ледь не втратила слух. На щастя, зараз у дівчини є хороші слухові апарати. Саме після шкільних образ вона пообіцяла собі стати сильною, успішною та допомагати іншим.

Відео дня

- У мене є власна школа танців. Одного разу я зі своїми учнями вирішила зробити концерт в одному із дитячих будинків і заодно зібрати їм необхідні речі. Згодом я створила соціальний проект "День Доброти". Мета цього проекту - вивести дітей із інтернатів у суспільство та допомогти їм обрати професію. Діти відвідали нову поліцію, поспілкувались із вчителями, лікарями, юристами. Багато хлопців із сиротинця, які хотіли стати малярами, вирішили навчатись на пожежників та поліціянтів. Після цього мене запросили викладати психологію у педагогічному університеті. Саме там у мене і Ярослави Пилипенко зародилась ідея створити "Школу Волонтерства, - розповідає Діана.

Школа Волонтерства — проект для студентів. Тут їм читають лекції досвідчені волонтери, навчають надавати першу медичну допомогу. Навчання тут є абсолютно безкоштовним.

Волонтери допомагають у чотирьох напрямках: допомога дітям - сиротам, дітям - інвалідам, дітям учасників АТО та людям у будинках для престарілих. Волонтери влаштовують концерти, шоу - програми та просто оспілкуються.

Якось студенти із школи Волонтерства наліпили 2500 вареників. Куховарили в університетській їдальні. На усе витратили 30 кг муки і 20 кг сала для шкварок.

Волонтерство — ліки для душі

- Для мене волонтерство - це вияв кохання до світу. Співпереживання. Я поважаю своїх друзів, які також займаються благодійною діяльністю. І завжди з радістю до них приєднуюсь. Можу або ресурсами допомоги, або на благодійний вечір спеціально поставити танець, - зазначає Діана Подолянчук.

Коли у Калинівці лунали вибухи, дівчина і там допомагала. Написала пост у фейсбуці, завдяки ньому зібрала гроші на ліки та необхідні речі, купила обігрівач. Збирала допомогу близнюкам із Павлівки, які народились після вибухів.

Дівчина не збирає коштів, її волонтерство більш творчого характеру. У нього вона вкладає душу. У школі танцю Діани Подолянчук навчаються діти із інвалідністю (із вадами слуху, аутизмом, синдром Дауна). Діана зуміє знайти підхід до кожного і впевнена, що коли ти віддаєш краще, що є в тебе у серці, світ відповідає тобі взаємністю.

Скоро Школа Волонтерства пектиме пиріжки, щоб відправити їх в АТО. Усі охочі зможуть доєднатись. 

Цей матеріал було підготовлено в рамках програми міжредакційних обмінів за підтримки національного фонду на підтримку демократії NED.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Омелян Безтижий

    Це та переробчива з "Половинок" на Новому каналі
  • Елена Фиалковская-Демченко

    Розумію, що життя складне! Є люди різні! Але не варто так, всіх під одну гребінку…

    Захоплююся Діаною Подолянчук, в якої великий талан і ще більше  серце, відкрите для добра!!!

    Захоплююся громадською позицією та волонтерською діяльністю, яку вона організовує спільно з подругою і однодумницею Ярославою. Активна студентка ВДПУ імені Михайла Коцюбинського Ярослава Пилипенко започаткувала  маленький проект «Щастя в дитячих долоньках», а потім до неї приєдналася Діана  і  вони продовжили роботу разом. На відміну від багатьох студентів, які займаються лише своїми справами (хоча це їхнє право), дівчата багато часу й зусиль віддають допомозі і дорослим, і малим… Багато хороших справ дівчата не афішують…

    Як кажуть, кожна людина судить по собі… Часто негативні коментарі  залишають люди, які далекі від ідеалу…
  • Жора

    Я знаю что Диана  имеет  свою школу танцев.  И вообще зарабатывает деньги  на    обучению  мастерству танца...  Я правильно говорю Шахиня ?

    Но на волонтерстве  можно поднят столько бабла..., что танцы отдыхают.

    Попрошайка Гайда даже закинула с мужем свой бизнес, и теперь рубят капусту  на попрошайничестве....

    Завтра тоже зарегистрирую  Громадьске обединение   (ГО ) , открою счет в банке, и буду волонтером  помогать  женщинам  худеть  и избавляться от целлюлита , а особенно  знойным буду делать массаж по полной программе....

    ...ps/ Надо рубить капусту на волонтерстве, пока мало конкуренции....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up